Време е за по-тежки композиции

13.09.2018

Време е за по-тежки композиции

Сдружението „Инициатива за намаляване на трафика“ в Германия (Initiative Verkehrsentlastung) призовава за увеличаване на максимално допустимото тегло на товарните композиции от 40 на 44 тона.

[✕]

17 търговски асоциации и обединения участват в сдружението, което заявява желанието си максимално допустимото тегло при комбинирания транспорт да бъде увеличено с 4 тона. Ако такава промяна бъде приета и тя се приложи за всички товарни автомобили, то тогава могат да се спестят няколко милиона курса годишно.

С оптимизирането на общото тегло „транспортния сектор може да има значителен положителен принос за постигането на целите за по-чист въздух“, казва Андреа Хейд, ръководител по въпросите на околната среда и транспорта в Германската асоциация на химическата промишленост (Verband der Chemischen Industrie). Ричард Стейнкамп, ​​председател на комисията по транспорт и митници на Асоциацията на търговците с метали (WirtschaftsVereinigung Metalle), окачестви инициативата като „мъдра мярка за облекчаване на трафика по пътищата и за намаляване на задръстванията.“

По-малко курсове превозващи същото количество товари биха могли да облекчат нарастващия недостиг на шофьори на камиони. От 2010 г. до 2030 г. се очаква автомобилния трафик да нарасне с 39%. „Нуждата от шофьори на камиони ще продължи да се увеличава и вече е крайно време политиците да вземат отношение“, каза още Андреа Хейд.

<< Обратно към новините