„Дни на отворени врати“ на Iveco Daily в Булавто София

12.09.2018

„Дни на отворени врати“ на Iveco Daily в Булавто София

Булавто - оторизиран дилър на Iveco и производител на различни видове надстройки, от 11 до 15 септември на бул. „Околовръстен път“ № 757 (зад Люлин 1) показва на настоящи и бъдещи клиенти на марката и модела 10 автомобила Daily с различни надстройки и оборудване. Посетителите могат да разгледат и тестват автомобили с надстройки и оборудване, подходящи за различни цели.

[✕]

Светослав Бояджиев, изпълнителен директор на Булавто България АД, обяснява така идеята:
„Да предложим на заинтересуваните събрани на едно място 10 различни автомобила Iveco Daily с различни надстройки. Такова събитие много рядко се случва не само в България. И в чужбина рядко се случва да се съберат на едно място машини с коренно различно предназначение, например хладилна надстройка и самосвал. Клиентите могат да се запознаят с различни автомобили, да говорят с търговците за параметрите им, да видят какво им върши работа, да споделят какво друго ги интересува, за да бъде предложено по-нататък…Защо Daily
Г-н Бояджиев обяснява: „Това е най-масовият и популярен сегмент в България, в който автомобили купуват както малки фирми и еднолични търговци, които сами си карат автомобилите, така и големи флоти на логистични и спедиторски компании, работещи с по 200-300 автомобила.“Daily от 1 до 10
Един от автомобилите, наглед стандартно изпълнение на 3,5-тонна шаси-кабина с бордова надстройка, се показва у нас за първи път. Той притежава завидна функционалност, защото е снабден с хидравличен кран FASSI F32 с капацитет почти 3 тонметра. При необходимост кранът, заедно с помощната рама, лесно се демонтира и сваля (хидравликата е с бързосменни връзки), след което на разположение е пълната товароносимост на бордовата надстройка на автомобила. Може да свалите F32 с повдигач или кран. А ако не разполагате с такъв, достатъчно е да извадите и задействате двата стабилизатора на крана, да разпънете стрелата му и при пуснат заден капак да я опрете на твърда опора, след което просто да изтеглите автомобила напред изпод крана, който остава опрян в трите точки.Daily 4х2 с самосвална надстройка (във версия 5 и 3,5 тона) не е нещо необичайно, особеното е надграждането на надстройката Cantoni със стоманена мрежа. Това изпълнение, специално пригодено за събиране на клони, храсти и т.п., е особено интересно за общините. Горната част с мрежата е демонтируема и след свалянето й автомобилът е обикновен самосвал. Възможно е и изпълнение 4х4, но то е оправдано само при използване в съответни условия. Iveco готви новости в гамата Daily 4x4, която ще бъде разширена чувствително – от 3,5 през 5,5, та до 7,0 тона, като ще има и ванове, и шаси-кабини.Ванът 35-NP (с двигателя на метан - 3 л, 136 к.с.) е за градска дистрибуция - с къса база и висок покрив. Той е и по-икономичен, и по-екологичен от дизеловите си събратя – предимство, което ще става все по-ценно, особено за централните градски зони. В тази фамилия има и ванове, и шаси-кабини, с различни междуосия и обща маса от 3,5 до 7,5 тона. От Булавто приканват логистичните компании да обърнат внимание и да тестват модела с 8-степенната автоматична кутия (от серията Blue Power).Следващият модел е Daily 35-160 Hi-Matic, със странични щори, заден капак и единични задни гуми (надстройката е произведена от Versus Omega). С малкото си собствено тегло е ориентиран към фирми, пътуващи и в чужбина, като автоматичната кутия при дълги пътувания осигурява и комфорт, и горивна икономичност.

Друг модел с надстройка от същия производител има странични щори Penta City, които се отварят изключително бързо. Много подходящ за градска дистрибуция при множество обекти с малък брой пратки. Предлага се във версии 3,5 и 5,5 тона.

Серия автомобили във версии 3,5 и 5,5 тона, също монтирани в базата на Булавто във Варна, използват сандвич панели от специализирания италиански производител Furgo Kit:
- олекотен фургон Eco Lite със сандвич панели, дебели 17 мм (показана е най-дългата, 6-метрова версия);
- типичният алуминиев фургон с изолция от шперплат, със странична врата, а в случая и с падащ борд (това зависи от желанието на клиента) – едно от най-търсените изпълнения у нас, подходящо за вътрешен транспорт и разносна търговия;
- нискотемпературна надстройка (за температури до -20 °С) с дебелина на страничните панели 80 мм, и под и таван 100 мм, като хладилният агрегат е по избор на клиента;
- фургон за превоз на стоки с поддържане на температури до 5 °С (без агрегат).Daily е отлична база и за машини за превоз на пътници. Представен е минибусът, с който Булавто спечели златен медал на есенния технически панаир в Пловдив през м.г. – 19+1 места, с голям багажник с рафтове и с двигател с мощност 170 конски сили. Съществува и версия с 22+1 места, без багажника отзад. Използвана е най-дългата база на Daily, произведена и остъклена от Iveco Bus, а облицовките и седалките са монтирани в България.

Част от тези автомобили ще бъдат показани на панаира в Пловдив, а 2 или 3 от тях ще бъдат изложени от 1 до 3 октомври в Албена, по време на годишната среща на Сдружението на общините в България.

<< Обратно към новините