VW Grand California за цялото семейство

09.08.2018

VW Grand California за цялото семейство

С опционално задвижване на всички колела, този кемпер, построен на базата на Volkswagen Crafter е готов да заведе семейството ви навсякъде.

[✕]

Volkswagen прави голяма стъпка към още по-сериозно присъствие на пазара на кемпери. При това не просто с обикновен кемпер, а с Grand California, която е дълга почти 6 метра и създава усещането, че човек се намира на борда на луксозна яхта. Построена на базата на Crafter, „голямата“ California е по-висока от стандартната, базирана на Transporter, като разполага с място за по-просторна баня на борда, в това число и душ с резервоар за вода от 110 литра.


[✕]


В сравнение с стандартния Crafter, Grand California има по-висок, къмпинг покрив с покривни прозорци в задната всекидневна зона над двойното легло, а също и над банята. Модерно, но най-вече аеродинамично е оформлението на покрива, като по този начин се цели по-нисък разход на гориво. Клиентите могат също така да избират допълнителни екстри, като монтиран на покрива климатик, странични сгъваеми тенти, слънчеви панели и багажник за велосипеди.

От вътре Grand California е едно удобно за пътуване превозно средство. Интериорът се предлага стандартно с двойно легло, но има опция за детско легло в подпокривното пространство. Газовата печка има два готварски плота, а хладилника е с обем 70 литра. На масата за хранене има място за четирима души. Ако искате да си направите душ сред природата, душът има и външна връзка.От Volkswagen не дават никакви подробности за задвижването, освен това, че Grand California се предлага с допълнително задвижване на четирите колела. Вероятно кемперът се задвижва от двулитровия турбодизелов четирицилиндров двигател на Crafter, който се предлага в множество варианти - от 108 до 161 к.с. Доставките на Grand California ще започнат в началото на 2019 г., съвсем навреме за следващият къмпинг сезон в Европа, а скоро Volkswagen ще обявят и цените на различните варианти на кемпера.

<< Обратно към новините