Opel/Vauxhall и Groupe PSA: година по-късно

01.08.2018

Opel/Vauxhall и Groupe PSA: година по-късно

Opel/Vauxhall е част от Groupe PSA от една година и е на път да напише своята успешна история на завръщане. През миналата седмица, компанията обяви повтарящ се оперативен приход за полугодието от 502 милиона евро.

[✕]

Това стана възможно благодарение преди всичко на присъединяването към Groupe PSA, което на 1 август 2017 година позволи създаването на европейски шампион. Със стратегическия план PACE!, който изпълнителният директор на Opel Мехаел Лошелер представи само 100 дни по-късно, на 9 ноември 2017 година, компанията концентрира своите силни качества, получи възможност за използване на ефекта от синергията и освободи пълния потенциал на марката. С плана PACE! Opel ще бъде печеливш, електрически и с глобално присъствие.

„Ние сме напълно различна компания от това което бяхме преди 12 месеца. Сега сме още по-конкурентноспособни, същевременно формирахме насоките за бъдещото развитие в много области. Извличаме огромни ползи от това че сме част от успешната Groupe PSA. Изключително благодарни сме за всичко това – но то носи и отговорности“, отбелязва изпълнителният директор на Opel.

[✕]


Opel ще инвестира във всички насоки
След само една година като част от Groupe PSA, Opel/Vauxhall отново е на скорост. Повтарящият се оперативен марж за първата половина на 2018 година е 5,0%. Това ясно показва че планът PACE! работи. Конкурентноспособността на производствените предприятия в Европа е значително подобрена. Заедно със социалните партньори, ръководството на Opel постигна съглашения относно бъдещето на всички европейски предприятия, което доведе до разпределяне на отговорностите за продуктите и значителни инвестиции в заводите. Фиксирани са заводите за производство на двигатели и трансмисии в Тихи (Полша), Асперн (Австрия) и Сентготард (Унгария). Подробности относно планираните инвестиции в Рюселсхайм и Кайзерслаутерн ще бъдат обявени съвсем скоро.

Инженерният център в Рюселсхайм
Успешната интеграция на Opel/Vauxhall в Groupe PSA се отразява и на организацията на развойната работа. Инженерният център в Рюселсхайм играе важна роля в компанията и интегрира експертните качества на марката Opel в глобалната развойна мрежа. С 15 експертни центъра за различни технологични области и отговорност за разработването на лекотоварни автомобили и следващото поколение четирицилиндрови бензинови мотори, инженерният център в Рюселсхайм поема глобални отговорности в рамките на цялата Groupe PSA. Възможностите на различни експертни екипи идеално се съчетават – в името на ползи касаещи всичките пет марки (Opel, Vauxhall, Peugeot, Citroën и DS Automobiles). В допълнение, в бъдеще всички нови автомобили на Opel/Vauxhall ще бъдат създавани в Рюселсхайм.

Opel става глобален
С новите пазари в Мароко, Тунис, Южна Африка и Ливан, компанията се движи напред към целта си от удвояване на броя продадени извън Европа автомобили до 2020 г. Модели на Opel ще бъдат сглобявани в Намибия от втората половина на годината. Към средата на следващото десетилетие, повече от 10% от продажбите на Opel ще се генерират извън Европа. Компанията успешно използва съществуващите структури на Groupe PSA за постигане на това.

<< Обратно към новините