eActros: начало на полевите тестове

25.07.2018

eActros: начало на полевите тестове

Екипът, който разработва Mercedes-Benz eActros започна тестовете в реална работна среда на два електрически камиона за дистрибуция.

[✕]

Тестват се два варианта на eActros – 18- и 25-тонен. Маршрутите варират и преминават предимно през планинския масив Швабска Юра, градската част на Щутгарт и други градчета в провинция Баден-Вюртемберг, а начална и крайна точка е заводът на Mercedes-Benz във Вьорт. По време на тестовете ще се изпитват предимно характеристиките на задвижването и поведението и диапазона на зареждане на батериите. Полевите тестове ще продължат до края на годината.

Двата соло камиона – единият с две, а другият с три оси имат редовни лицензи за движение по пътищата. Енергията за максималния ежедневен пробег до 200 км на Mercedes-Benz eActros идва от литиево-йонните батерии с общ капацитет на съхранение на енергия 240 кВтч. Батериите могат да бъдат напълно заредени в рамките на 2 до 3 часа.

Следващият етап от разработката и развитието на eActros е доставката на десет тестови камиона на избрани клиенти на Mercedes-Benz, които ще ги използват във всекидневните си дистрибуторски дейности. Развитието на електрическите камиони се подпомагат от германските министерства на околната среда и на икономиката и енергетиката.

<< Обратно към новините