Solaris се обединява с CAF Group

04.07.2018

Solaris се обединява с CAF Group

След няколкомесечно търсене на инвеститор, полският производител на автобуси Solaris подписа договор за сливане с испанската CAF Group.

[✕]

Сливането с групата CAF ще позволи на полския производител на автобуси Solaris да продължи да заема водеща в Европа позиция в областта на устойчиовите системи за градска мобилност.

„Вярвам, че ние създаваме обещаващо бъдеще за марката, нашите клиенти и служители с решението ни да привлечем CAF Group като инвеститор в Solaris. Това ще изведе Solaris на по-високо ниво на развитие“, каза Соланже Олшевска, изпълнителен директор и съсобственичка на полската компания.

Андрес Аризкорета, президент и изпълнителен директор на CAF Group, подчерта, че инвестицията в Solaris ще отвори нови стратегически пазари. „Ние искаме да продължим да използваме и да развиваме марката Solaris и да запазим полския характер на компанията. Комбинацията от опита на двете компании в производство, проектиране, технологии и услуги, както и иновациите на Solaris и опита на компанията като производител на автобуси ще ни позволи да отговорим още по-добре на нуждите на нашите клиенти, като в същото време създаваме печалба за нашите акционери“, каза Аризкорета.

<< Обратно към новините