НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Електрокамионите в САЩ започват работа

02.07.2018

Електрокамионите в САЩ започват работа

В началото на юни Daimler представи електрическите версии на два от своите модели камиони Freightliner. По-малко от месец по-късно вече са ясни и клиентите, които първи ще тестват чистите търговски превозни средства.

[✕]

В началото на миналия месец Daimler представи в САЩ електрическите версии на Freightliner на e-Cascadia – триосен влекач за транспорт на далечни разстояния; и на e-M2 106 – средноразмерен камион с товароносимост между 9 и 12 тона. Още тогава компанията обяви, че ще предостави 30 броя от електрокамионите на свои клиенти в рамките на следващата година. Сега обаче става ясно, че още до края на настоящата година 30 от е-камионите ще бъдат предоставени на два от най-големите клиенти на Daimler в Северна Америка - Penske Truck Leasing и NFI Industries.

Daimler също така работи с тестовите си партньори и върху други аспекти свързани с чистите и автономни търговски автомобили, като предварително планираните маршрути, изграждане на инфраструктура за презареждане на електрокамионите и сервизната им поддръжка.



Освен това, новосъздадената E-Mobility Group ще използва десет други електрически товарни автомобила Freightliner за целите на научната и изследователска дейност, като по този начин ще получи по-нататъшни данни за използването на електрическите камиони в САЩ. Пазарното лансиране на електрическите камиони на Freightliner е планирано за 2021 година.

<< Обратно към новините