Citan е новият малък ван на Mercedes-Benz

06.02.2012

Вече стана известно името на новия ван на Mercedes-Benz, предназначен за градска дистрибуция. Това е Citan - комбинация от “city” и “titan”. Или титан в града. С новия автомобил за градска дистрибуция Mercedes-Benz добавя още един член в семейство ванове - редом до моделите Vario, Sprinter и Vito. Citan разширява портфолиото на лекотоварната гама в по-ниския сегмент при малките ванове...

[✕]


Вече стана известно името на новия ван на Mercedes-Benz, предназначен за градска дистрибуция. Това е Citan - комбинация от “city” и “titan”. Или титан в града. С новия автомобил за градска дистрибуция Mercedes-Benz добавя още един член в семейство ванове - редом до моделите Vario, Sprinter и Vito. Citan разширява портфолиото на лекотоварната гама в по-ниския сегмент при малките ванове.
 


Благодарение на богатството си от варианти новият градски ван на трилъчата звезда ще има широко приложение в дистрибуцията. Citan ще се предлага като товарен фургон, пътнически и товаропътнически с различни дължини и товароносимост. Citan ще бъде представен официално пред масова публика в края на 2012 г., като за първи път завесата ще бъде вдигната по време на изложението IAA Commercial Vehicle Show в Хановер в края на септември. Официалната премиера за българския пазар се очаква в началото на 2013 г. 

Citan е разработен и тестван съобразно високите изисквания на Mercedes-Benz. Автомобилът е изключително надежден и здрав, обединява типичните за марката характеристики като високо качество, икономичност, безопасност, отлично управление, както и висока ефективност в разхода на гориво и CO2 емисиите. Новият ван ще се предлага серийно със системата ESP. Работата със Citan, неговият интериор, материалите и изпълнението са с високото качество, познато от останалите ванове Mercedes-Benz.

<< Обратно към новините