Състезателният отбор Reinert Racing и през 2018 ще пътува с EUROPART

08.05.2018

Състезателният отбор Reinert Racing и през 2018 ще пътува с EUROPART

EUROPART ще застане на старта на Европейския пистов шампионат за камиони (ETRC) през 2018 заедно със състезателния отбор Reinert Racing.

[✕]

По този начин водещият в Европа търговец на части за товарни автомобили, сервизно оборудване и принадлежности за пети пореден път ще подкрепи отбора със собственик Рене Райнерт, който през този сезон отново ще застане зад волана на състезателния камион MAN. Спедиторът и състезател с камиони миналата година направи пауза при шофирането и пропусна сезона. Година по-рано - през 2016 той остана на трето място в крайното класиране след шампиона Йохен Хан и вицешампиона Адам Лацко.

Както и през предходните години, през сезон 2018 камионите на Reinert Racing ще бъдат оборудвани със спирачки и други части от собствената марка EUROPART. „Спирачките EUROPART постигат отлични резултата, и при сурови състезателни условия“, споделя досегашния си опит с продуктите на EUROPART Рене Райнерт.Изпълнителният директор на EUROPART Олаф Гисен (от дясно на снимката) подчертава високото качество при използване на продукти със собствена марка EUROPART при състезанията с камиони. „Тези части действително са създадени за състезания с камиони.“ Това обаче не е единствената причина за участието на EUROPART в пистовите състезания с камиони, подчертава Гисен: „Европейския пистов шампионат за камиони с надпревари в цяла Европа подхожда отлично на нашата европейска ориентация. Благодарение на нашия ангажимент при състезанията са камиони ние можем да споделим въодушевлението си с нашите клиенти и широка публика в цяла Европа.“

Както в предходните години през много от състезателните уикенди в цяла Европа, EUROPART ще покани клиенти да бъдат зрители на надпреварите и да съпреживеят работата на отборите по състезателните камиони. Кулминация за пореден път ще бъде Гран при за камиони на Нюрбургринг между 29 юни и 1 юли. EUROPART ще използва най-голямото в Европа събитие при състезанията с камиони, за да отпразнува подобаващо 70-годишния юбилей на фирмата с голяма изложбена шатра. Представянето на Нюрбургринг ще представлява завършека на поредица от 33 регионални юбилейни събития, при които EUROPART ще представи на клиентите новости от програмата за доставки и актуални тенденции.Календарът на ETRC за 2018 година:
26.05 – 27.05 Мизано, Италия
16.06 – 17.06 Хунгароринг, Унгария
29.06 – 01.07 Нюрбургринг, Германия
14.07 – 15.07 Словакияринг, Словакия
01.09 – 02.09 Мост, Чехия
15.09 – 16.09 Золдер, Белгия
29.09 – 30.09 Льо Ман, Франция
06.10 – 07.10 Харама, Испания

<< Обратно към новините