Iveco на TEN-T Days: метанът е достъпна алтернатива

27.04.2018

Iveco на TEN-T Days: метанът е достъпна алтернатива

Iveco участва в европейската транспортна конференция TEN-T Days, която се провежда в периода 25-27 април в Любляна, Словения с пълната си гама от превозни средства, задвижвани с природен газ.

[✕]

По време на деветото издание на транспортната конференция се провежда среща на високо равнище за инфраструктурната политика на Европейския съюз. На нея се събраха министри на страните членки на ЕС, членове на Европейския парламент и ключови заинтересовани страни, за да обсъдят по-нататъшните възможности за синергии между транспортната, енергийната и цифровата свързаност и как да допринесат за едно по-интелигентна и безопасна мобилност, създадена на основата на трансевропейската транспортна мрежа.

Сред темите за обсъждане на конференцията е сесия, посветена на подобряването на пазара на алтернативни горива чрез визия, цели и политически мерки. Iveco e единственият производител на товарни автомобили, който участва в срещата. Италианската марка показва пълната си гама - ван, автобус и камиони на природен газ. В рамките на конференцията Iveco предлага драйвтест на своя ван Daily Hi-Matic Natural Power.

„Когато разработваме електрическите си автомобили, като градските ни автобуси или вановете ни за ежедневни логистични задачи и за доставки до последната миля, Iveco ясно вижда в метана и биометана широката алтернатива на дизеловото гориво. Природният газ притежава огромен потенциал от транспортни приложения, които предлагат икономическа устойчивост и потенциал за драстично намаляване на емисиите въглероден диоксид в цялата верига от добиването на фосилните горива до превръщането им в двигателна сила за задвижването на търговските автомобили“, каза Пиер Лают, президент на марката Iveco.

Iveco доста рано прозря, че природният газ е най-ефективният технологичен избор и зряло, достъпно решение, с което може да се отговори на щекотливия въпрос за качеството на въздуха в градските райони и за намаляване на емисиите на парникови газове.

Днес природният газ е единственото гориво с перспективи за широко разпространено използване в краткосрочен и средносрочен план. Модерната технология Natural Power на Iveco и пълната гама от превозни средства, захранвани от това устойчиво гориво - от лекотоварни автомобили (Daily Hi-Matic NP и Eurocargo NP) до тежкотоварни камиони (Stralis NP 460) и автобуси за дълги разстояния (Crossway Low Entry NP) - са адекватна алтернатива на двигателите с вътрешно горене, която вече е напълно достъпна.

<< Обратно към новините