Първа доставка на VDL Futura FHD2 106 в България

15.04.2018

Транспортната компания Ролита 97 П получи автобус от най-късата версия на флагмана на холандската марка

Първа доставка на VDL Futura FHD2 106 в България

В средата на март транспортната фирма Ролита 97 П получи новия си туристически автобус VDL Futura. Предаването на превозното средство стана в заводите на холандския производител VDL Bus & Coach във Валкенсваарт, край Айндховен.

[✕]

Новият автобус на Ролита 97 П е от варианта VDL Futura FHD2 106 с дължина 10,6 м, което осигурява най-високата маневреност в класа и диаметър на завой само 17,33 м. Това е най-късата версия на флагмана на холандския производител, която бе представена по време на изложението IAA в Хановер през 2016 г. и се доставя за пръв път в България.

Моделът е на стандартни 22,5-инчови колела, което го прави пълноценен туристически автобус. Двигателят е DAF с мощност 440 к.с., Евро-6, а предавателната кутия е роботизираната 12-степенна ZF 12-AS Tronic.

[✕]


По изискване на клиента автобусът е поръчан и изпълнен с много високо ниво на оборудването. Въпреки дължината си автобусът разполага 40 комфортни седалки за пътниците (конфигурация 2+2) от един от най-високите класове "VDL Class 500”, снабдени с функцията странично изтегляне и регулируеми подглавници от ниво “Premium”. Всяка двойка седалки е оборудвана с два USB-конектора за зареждане на мобилни устройства. Последният ред е в конфигурация от 4 луксозно изпълнени седалки, оборудвани с подлакътници и поставки за чаши.Автобусът е оборудван с радио система Bosch Professional Line с BlueTooth, 2 монитора, хладилник, вграден в арматурното табло и специален шкаф за кафемашина до екскурзовода. Цялото осветление на автобуса е LED.

В помощ на водача са системите за активна и пасивна безопасност ACC, EBS, ESC, Brake Assist, ABS, ASR, AEBS, LDWS, FCW. Водачът разполага и с навигационна система с карти за цяла Европа, камера за заден ход, моторизирани огледала за обратно виждане, допълнителен климатик за шофьорската кабина, централизирана система с прахосмукачка на 24V.

Въпреки скъсения си габарит моделът разполага с допълнителен багажник над задната ос, и общ обем на външното багажно пространство повече от 7 куб. м.

Автобусът е с 3 години пълна гаранция, което вече е стандарт за продуктите VDL Bus & Coach.

<< Обратно към новините