Олаф Гисен е новият изпълнителен директор на EUROPART

05.04.2018

Олаф Гисен е новият изпълнителен директор на EUROPART
Олаф Гисен

Олаф Гисен поема поста на изпълнителен директор на холдинга EUROPART, който през тази година чества 70-годишен юбилей.

[✕]

50-годишният Гисен наследява на поста Андреас Роде. Той е в предприятието от началото на 2014 и от септември същата година отговаря за продажбите в Германия, Австрия и Швейцария. Освен това от 2017 г. ръководи и дейностите свързани с продажбите в Белгия, Холандия и Люксембург.

От 2014 г. насам Олаф Гисен успява успешно да укрепи и пренастрои продажбения регион Централна Европа. При това неговите лични решения се отразяват благоприятно на стратегическото разрастване на водещата търговска фирма на части за товарни автомобили и сервизно оборудване. „Нашата цел ще продължи да бъде европейското мислене, но при това трябва съзнателно да укрепим основните си пазари“, казва Олаф Гисен.

Новият изпълнителен директор залага изрично на конкурентните предимства, които EUROPART притежава. „Специалното при EUROPART е, че наред с добрата наличност на нашите стоки са хората, които работят в нашия холдинг. Експертните познания и ноу-хау, които притежават нашите служители, ни прави специални при работата с клиентите ни. Точно това трябва да продължим да укрепваме и поддържаме“, обяснява Гисен.

От няколко години насам EUROPART успешно залага на стратегия чрез налагане, наред със силните световни марки, качествени части със собствената марка. Този път холдингът ще продължи да следва и през юбилейната си година. „Отличителни белези на нашата собствена марка са качеството и всеобхватността, които са уникални характеристики за пазара, които искаме да продължим да разширяваме. В това отношение сме поели абсолютно правилния курс на развитие“, убеден е Гисен.

Преди да постъпи в EUROPART, Олаф Гисен е заемал ръководни длъжности във фирмите Hofmeister & Meincke, PV Automotive и Auto Teile Unger.

Функциите на ръководител на продажбите за Централна Европа вече изпълнява Михаел Венеман, който преди новото си назначение бе ръководител на продажбите за Западна Германия.

<< Обратно към новините