ZF засилва научно-изследователската и развойна дейност

22.03.2018

ZF засилва научно-изследователската и развойна дейност

Изпълнителният директор на ZF Волф-Хенинг Шейдер обяви разширяване на изследователската и развойна дейност на компанията по време на представянето на годишния финансов отчет.

[✕]

2017 г. е рекордна за ZF Friedrichshafen AG година – компанията отчете продажби на стойност от 36,4 млрд. евро. Изпълнителният директор на ZF Волф-Хенинг Шейдер, който встъпи в длъжност на 1 февруари тази година заяви, че приоритет на ръководеното от него предприятие през тази година ще бъде разширяване на изследователската и резвойна дейност, за да бъде компанията в крак с тенденциите, които през последните няколко години се задават от нововъзникващите иновативни компании (т.нар. стартъп компании).

„Светът на мобилността се върви напред с висока скорост. Ние планираме да предоставим на клиентите си новаторски решения във всички области под нашето мото „Виж, мисли, действай“, поради което ще увеличим допълнително разходите си за научноизследователска и развойна дейност“, каза Шейдер.

През 2017 г. водещият производител на възли и агрегати за автомобилната индустрия е похарчил 2,2 млрд. евро за изследователска и развойна дейност, което представлява увеличение от почти 15% в сравнение с 2016 г. Тази година се предвижда значително повече от 2 млрд. евро да бъдат насочени към работата на развойните отдели на компанията в цял свят. Целта е да се постигне напредък в сферата на електрозадвижването и хибридизацията на трансмисионната технология, както и на системите за безопасност на превозните средства и автоматичното управление. Това означава, че делът на бюджета, отделен за научноизследователска и развойна дейност, ще се повиши от 6,1% на около 6,5% тази година. Също така, ZF Friedrichshafen има желание да продължи да инвестира в имоти, машини и съоръжения, област, в която през миналата година са инвестирани 1,4 млрд. евро. През 2018 г., наред с много други новости, се планира и разширяване на дейността с още два завода.

Към 31 декември 2017 г. за компанията работят 146 148 души, което е значително увеличение спрямо година по-рано – тогава 136 820 души. Нови съоръжения и заводи през 2017 г. бяха открити в Китай, Мексико, Португалия, САЩ и Германия, като повечето от тях работят в областите: технологии за активна и пасивна безопасност, е-мобилност, технологии за шаситата на леките автомобили, задвижващи и трансмисионни системи. Около 1700 души по света са специалистите на ZF, които работят в изследователската и развойна дейност на компанията.

<< Обратно към новините