Лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles

16.03.2018

Лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles

На 15 март гамата на Piaggio Commercial Vehicles бе представена по време на събитие в централата на София Франс Ауто, официалният вносител в България на лекотоварната гама на италианския производител.

[✕]

Флагманът на марката Piaggio Porter, Piaggio Ape, специално трансформиран като мобилна сладкарница, и туристическият пътешественик Piaggio Ape Callesino, показаха отлично съчетание на професионална и търговска мобилност. Piaggio Porter бе на разположение за тест по време на събитието.

Piaggio Commercial Vehicles е подразделението на Piaggio Group, посветено на професионалните транспортни решения. Базирана в Понтадера, Италия, компанията произвежда първия си автомобил преди 70 години. Проектиран от дизайнера на Vespa Корадино Дасканио, очарователният триколесен Piaggio Ape („пчела“ на италиански) се произвежда без прекъсване от 1948 г. до момента. Ape е символ на италианския лайфстайл, подходящ за професионална и лична употреба, с неподправения си стил и функционалност. От транспортиране на стоки по тесните селски пътища до стръмните, пренаселени градски улици, Ape предоставя несравнима компактност, пъргавина, икономичност и здравина. Широката гама различни варианти предлага решения за всяко възможно професионално приложение, както мобилен бизнес, градинарство и селско стопанство, така и комунални услуги. Аpe е отличителен автомобил за придвижване със стил, превърнал се в своеобразна икона на италианската култура и италианския начин на живот.Трансформиран Piaggio Ape Food Tricycle бе демонстриран по време на събитието. Реализирана от фирма Трансформа, триколката е оборудвана с хладилна витрина (работеща в температурния диапазон от +3 °С до +15 °С) с остъклена секция с обем 630 литра, затворена секция 150 литра, генератор (в зависимост от електрическа мощност) с допълнителен резервоар, специализирано кухненско оборудване и други. Подходящ за храни, напитки, кафе, сладолед, Ape за минути се превръща в своеобразен мобилен ресторант.Чрез версията си Calessino Piaggio Ape предлага решение за транспорт на хора. Постигащ перфектния баланс между италианската традиция и модерното, Calessino е истинска мобилна медия. С отличителен стил и силна индивидуалност, Piaggio Ape Calessino е точният избор за туристически и хотелски комплекси, транспортни услуги в паркове, спортни центрове за всички, които искат да покажат бизнеса си по забележим начин.Piaggio Porter, флагманът на четириколесната гама на Piaggio Commercial Vehicles, също бе представен по време на събитието. С най-добрия в категорията си радиус на завой (3,7 метра), той разполага с оптимално съотношение между размери и товарен обем - товарен автомобил, маневрен като лека кола. Отличава се с компактен размер, невероятна маневреност и максимален товарен капацитет от 1120 кг във версия Maxxi. Piaggio Porter се предлага във вариант като шаси кабина, товарна платформа, самосвал, ван и остъклен ван. Задвижва се от четирицилиндров бензинов двигател, като има опция за пропан-бутан и метан. Piaggio Porter намира приложение в областта на доставките, паркова поддръжка и озеленяване, строителство, сметоизвозване и много други. Възможни са и редица трансформации с допълнително оборудване като снегорин, кран, мобилен ресторант и т.н.

Piaggio Commercial Vehicles са пионери при електрическите товарни автомобили, представили още през 1995 г. модела Porter Electric с изцяло електрическо задвижване.

<< Обратно към новините