Световна премиера на новия Mercedes-Benz Sprinter

07.02.2018

Световна премиера на новия Mercedes-Benz Sprinter

На специална церемония в голяма логистична база на DB Schenker на брега на Рейн в Дуйсбруг, Mercedes-Benz показа официално новото поколение на големия си ван Sprinter.

[✕]Здравина и рентабилност – това са две функции, които стоят в основата на успеха на всеки търговски автомобили. Но с появата на всеки нов модел очакванията към него нарастват. Днес автомобилите от най-ново поколение трябва да предлагат богато разнообразие от модификации, да бъдат гъвкави и свързани със заобикалящата ги цифровизирана съвременна среда. Пример за посоката, в която се развиват търговските превозни средства е новото, трето поколение на Mercedes-Benz Sprinter. Бестселърът в лекотоварната гама на германския концерн ще се предлага в повече от 1700 варианта. Всеки от тях ще бъде снабден с инфотейнмънт система, софтуерът на която ще работи в мрежата, за да осигури максимално ефективни логистични услуги и в същото време лесно управление на флота на всяка компания.Ван, микробус, минибус, шатъл, шаси-кабина, самосвал; три задвижвания – задно, пълноприводно и сега за първи път при Sprinter предно; разнообразие от възможности за вътрешното оформление на кабината; три колесни бази, четири дължини, три височини и допустима максимална маса от 3 до 5,5 тона. Многообразието подчертава същността на концепцията на новия Sprinter: приспособяване към всички възможни изисквания на клиента и неговия бизнес.

Ванът разкрива напълно нови възможности за управление на автомобилния парк и на самия автомобил. Мрежовите решения осигуряват технологичен скок на ефективността и забележимо облекчение на администрирането на работата на управителя на автомобилния парк. Всички възможности за свързаност са обобщени Mercedes Pro connect. Уеб базираната корпоративна услуга е в удобство както на представителите на малкия бизнес, така и на крупните корпоративни клиенти. И в двата случая мениджърът на флота има директен поглед върху всички автомобили и водачи в своя автопарк и му позволява да контролира всички поръчки в реално време онлайн.
Логистиката на превозните средства включва отразяване на местоположението на автомобилите в реално време или показване и географска настройка на обектите, до които трябва да се достигне, особено полезно е това за труднодостъпни дори за навигационните системи адреси. Изпращането на съобщения, адреси или контакти между инструмента за управление на превозното средство и приложението Mercedes Pro connect улеснява както комуникацията на флота, така и превантивната информация за поддръжка на вановете. Динамичното показване на маршрута и промяната му по време на пътуване до междинните или крайния адрес също осигурява предимства при планирането на доставките.

Ванът в чиято разработка Daimler AG са инвестирали 2,5 млрд. евро ще се предлага с два дизелови двигателя с мощности съответно 143 или 177 к.с. Той е с повишен с 50 кг полезен товар и с по-нисък с 80 мм под на товарното пространство, което улеснява достъпа, особено когато става дума за малки градски доставки.Новият Mercedes-Benz Sprinter, който от 2019 г. ще се предлага и в напълно електрическата си версия eSprinter може да се поръчва още сега, като първите доставки за 19 европейски държави ще бъдат осъществявани от юни тази година.

Повече подробности за световната премиера на третото поколение на Mercedes Sprinter очаквайте в мартенския брой 2/2018 на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините