Електрически камиони Renault Trucks – през 2019

31.01.2018

Електрически камиони Renault Trucks – през 2019

През 2019 година Renault Trucks ще пусне на пазара електрически товарни автомобили, предназначени за доставки в градски и крайградски райони.

[✕]

Те са разработени на базата на експериментално партньорство с клиенти в реални условия през последните 10 години. Новите камиони ще се произвеждат в завода на Renault Trucks в Бленвил-сюр-Орн в Нормандия, където вече е инсталирана специализирана монтажна линия за тях.

Електрическите товарни автомобили са основен фокус в стратегията на Renault Trucks за създаване на устойчив транспорт в градовете. Новите модели с нулеви емисии спомагат за подобряване на качеството на въздуха, ограничават изменението на климата и намаляват задръстванията, благодарение на доставките през нощта и безшумните двигатели.От 2009 година насам Renault Trucks инвестира в научноизследователска и развойна дейност в областта на електромобилите. Като част от програмата в партньорство с водещи световни компании като Guerlain, Carrefour, Nestle и Delanchy Group се провеждат тестове в реални работни условия на експериментални електрически камиони с товароносимост от 12 до 16 тона. Така Renault Trucks получава решаваща информация за условията на експлоатация, поведението на батерията, и специфичните изисквания за поддръжка на електрически камиони. Още през 2010 година Renault Trucks предложи на пазара електрическия камион Maxity с товароносимост 4,5 тона.

„Опитът ни с Electric Maxity показва увеличаване на продажбите и следпродажбеното обслужване на електрически превозни средства. Днес, електрическите автомобили са конкурентно решение, което не беше така през 2010 г.“, обяснява Франсоа Савой, мениджър енергийна ефективност в Renault Trucks.

В разработката на електрически камиони и ефективни решения на клиентите, Renault Trucks използва и сериозните ресурси за научноизследователска и развойна дейност на Volvo Group. Такива са например изпитаните и доказани технологии при електрическите автобуси.

<< Обратно към новините