15% ръст в продажбите на PSA Peugeot-Citroen

16.01.2018

15% ръст в продажбите на PSA Peugeot-Citroen

Френският автогигант PSA Peugeot- Citroën съобщи, че продажбите му в глобален мащаб са се увеличили с 15,4% през 2017 г.

[✕]

До голяма степен подкрепени от консолидацията за първи път на новопридобитите марки Opel и Vauxhall, но продажбите в Китай и Югоизточна Азия са спаднали рязко. Производителят уточни, че е продал 3,63 милиона автомобила в световен мащаб през миналата година, изоставайки от конкурента си Renault-Nissan, който е доставил около 3,76 милиона автомобили за втора поредна година. Без Opel и Vauxhall, които групата придоби от американския автомобилен концерн General Motors миналата година, продажбите бележат растеж от 2,6%, се посочва в съобщението.

Продажбите на самата марка Peugeot са скочили с 10,4%, главно благодарение на успеха на високопроходимите модели. Продажбите на Citroën обаче са спаднали със 7,5%, а на луксозната марка DS - с 38,5%.

В Китай, който е най-големият в света автомобилен пазар, и в Югоизточна Азия, PSA Peugeot-Citroen отчита спад на продажбите от 37,4% до 387 000 автомобила. Същевременно продажбите в Близкия изток и Африка са скочили с 54,5% до 592 000 автомобила, особено заради “динамичното представяне на групата в Иран“, след като беше вдигнато икономическото ембарго на страната.

<< Обратно към новините