Opel Vivaro Tourer и Combi+

сп. Логистика, 2017, бр.8
09.01.2018

Функционални, комфортни и удобни

Opel Vivaro Tourer и Combi+

Opel Vivaro притежава множество таланти и благодарение на множеството възможности за конфигуриране многоцелевият модел е бестселерът на гамата лекотоварни модели на фирмата. Сега Vivaro отваря нова глава в своето развитие с изключително комфортните и функционални пътнически варианти Vivaro Tourer и Vivaro Combi+.

[✕]

Opel Vivaro притежава множество таланти и благодарение на множеството възможности за конфигуриране многоцелевият модел е бестселерът на гамата лекотоварни модели на фирмата. Сега Vivaro отваря нова глава в своето развитие с изключително комфортните и функционални пътнически варианти Vivaro Tourer и Vivaro Combi+.

[✕]


И двата нови модела разполагат с първокласно оборудване и комфорт, близки до предлаганите от лек автомобил, и гъвкави конфигурации за пътниците, съчетани с иновативни технологии и системи в помощ на водача. Пример за това е контролът на скоростта с ограничение на максималната скорост, коженият волан и светлините за мъгла, които се предлагат стандартно за двата варианта. „Нашите нови пътнически варианти Opel Vivaro Tourer и Combi+ създават изцяло нова гама от приложения на модела. Като комфортен бизнес шатъл бус и спътник за работа и туризъм Vivaro отговаря на най-високите изисквания по отношение на комфорта и гъвкавостта“, отбеляза Щефан Рашиг – директор лекотоварни автомобили на Opel и Vauxhall.
Новият Opel Vivaro Tourer предлага перфектните възможности на салон за бизнес и туризъм благодарение на множеството възможни конфигурации на интериора. Вторият ред седалки с три индивидуални места с облегалки за ръце е монтиран на релсова система – стандартно оборудване за този функционален VIP шатъл. За осигуряване на лесен достъп до третия ред седалки, който също разполага с релсова система, външните седалки на втория ред могат лесно да бъдат сгъвани напред благодарение на функцията за лесен достъп Easy Entry. Нещо повече, Vivaro може да бъде поръчан допълнително и с втора плъзгаща се врата.
Тези, които биха искали да използват Vivaro Tourer като модерна мобилна стая за срещи, могат просто да завъртят седалките от втория ред на 180 градуса, създавайки атмосфера, в която хората седят един срещу друг. Просторният ван е още по-комфортен, когато е оборудван с две, предлагани опционално и завъртащи се на 360 градуса седалки, а също и с кожена тапицерия и прибираща се масичка като опция. Преносимите компютри и други мобилни устройства могат лесно да бъдат свързвани с помощта на два USB порта и 220-волтов контакт (с мощност до 300 вата) на втория ред. Целият интериор стандартно е облицован в името на създаването на подходяща атмосфера. Светлините в тавана са базирани на изцяло LED елементи, осигуряващи приятно осветление в тъмнината. Автоматичната климатична система в предната част и ръчно настройваната климатизация отзад гарантират приятна температура, а стандартно затъмнените стъкла – възможност за уединение.
Пътниците на предните седалки също се радват на практичен комфорт. Те могат да разчитат на удобно пътуване благодарение на настройваните в шест посоки индивидуални седалки, стандартно с лумбална опора и странични въздушни възглавници. В допълнение към това седалката на водача включва и настройка по височина. Като опция може да се поръча двойна седалка с интегрирано място за съхранение на предмети. На разположение са четири различни информационно-развлекателни системи, осигуряващи изключително забавление, включително опционалните Navi 80 IntelliLink с функция за трафика в реално време. Навигационната система може също да осигури на водача информация за трафика с актуализации в реално време и алтернативни маршрути, за да не попадне в задръстване, благодарение на цифровата си свързаност.
Vivaro Tourer предлага ексклузивен интериор, акцентиран от дръжките на вратите и задния капак, както и облицовките на огледалата в черно с лаково покритие. В допълнение се предлагат тонирани стъкла след втората колонка и 17-цолови диамантено шлифовани лети джанти. Тези, които желаят още по-високо-класен интериор, могат да изберат опция с елегантна кожена тапицерия и пакет Irmscher Style.
Ако Opel Vivaro Combi се доказа като удобен и практичен автомобил за превоз до 9 пътници, например до местоработата, то новият Combi+ е комфортен пътнически и семеен минибус. Водачът може да се наслади на комфорта на седалката на водача с настройка в шест посоки с лумбална опора, облегалки за лактите и стандартно кожен волан. Двамата пасажери пътуват в изключително приятно конструирани седалки. Задните цели редове седалки, които са монтирани на релси и могат да се местят напред и назад, са стандартно оборудвани с опори за лактите, при което както вторият, така и третият ред могат да бъдат напълно демонтирани без необходимост от използването на инструменти. Освен това третият ред може да бъде сгънат на 180 градуса. Напълно облицованите странични части, електрозадвижваните стъкла и опционалното тапициране на пода подобно на килим допълнително допринасят за уютната атмосфера. Combi+ може да бъде поръчан и с втора плъзгаща се врата за по-лесен достъп и слизане. Ръчно контролираната климатична система за водача/пътниците до него и за задната част осигурява приятни температури в целия автомобил.
Както всички варианти на Vivaro, Vivaro Combi+ може да се сдобие със спортна визия с опционалния пакет Sport. Ленти по продължение на долните сегменти на страничните части и на предния капак му осигуряват изключително динамичен дизайн, а 17-цоловите джанти в координирана цветова схема завършват спортната визия.  

<< Обратно към новините