Groupe PSA стартира производството на ванове в Русия

28.11.2017

Groupe PSA стартира производството на ванове в Русия

Ново поколение моделите Peugeot Expert и Citroën Jumpy ще се присъединят към гамата от автомобили, произвеждани в завода в Калуга от Groupe PSA от първото тримесечие на 2018 г.

[✕]

Това решение е в съответствие със стратегическия план на групата наречен Push to Pass, който илюстрира целта на Groupe PSA да предложи конкурентни превозни средства на руските си клиенти, базирани на високоефективни местни производствени процеси със силно участие на руски доставчици. Това е част от стратегията на групата, чиято цел е да утрои продажбите на лекотоварните си автомобили извън Европа и да удвои печалбата си до 2021 г.

Двата лекотоварни вана ще се присъединят към гамата от леки автомобили, специално произведени за Русия в завода в Калуга от Groupe PSA, наред със Citroën C4 и новия Peugeot 408, които са сред най-продаваните модели в Русия - представляващи около 40% от продажбите на Groupe PSA в страната.

„Разширяването на гамата е от ключово значение за навлизането на марките Peugeot и Citroën на руския пазар. Нашата търговска офанзива в региона цели също да отговори на нуждите на местния пазар, чието икономическото възстановяване започна през пролетта на тази година, със средноразмерни ванове и техните пътнически версиите - Citroën Space Tour и Peugeot Traveler, чието производство също ще започне след няколко месеца“, коментира Кристоф Бергерланд, изпълнителен вицепрезидент на Groupe PSA и главен изпълнителен директор за Русия и регион Евразия.

<< Обратно към новините