Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Iveco Daily Blue Power e Международен ван на годината 2018

23.11.2017

Iveco Daily Blue Power e Международен ван на годината 2018

Новата лекотоварна серия на Iveco - Daily Blue Power спечели престижната награда Международен ван на годината 2018. Италианският производител заслужи похвали и обра овациите за пускането на пазара на новата гама, в която влизат три високоекологични лекотоварни автомобила.

[✕]

Чрез Daily Blue Power Iveco дава възможност на клиентите си да избират между три високоефективни варианта на задвижване, всеки от които е с намалено вредно въздействие върху околната среда. Изборът е между: 2,3-литров дизелов двигател Евро-6, който вече покрива изискванията на европейските регулации Real Driving Emissions (RDE), влизащи в сила през 2020 г.; 3-литров двигател работещ на компресиран природен газ (CNG),който за пръв път се комбинира с уникалната за сегмента автоматична 8-степенна предавателна кутия Hi-Matic; обновена, ъпгрейдната и подобрена версия на електрическия ван на марката.

При гласуването 25-членното международно жури, състоящо се от журналисти, работещи за издания, специализирани за лекотоварни автомобили, присъди на Iveco Daily Blue Power 113 точки, с което победителят изпревари новия Ford Тransit Custom, получил 79 точки. Другото място на подиума е за Volkswagen Commercial Vehicles и най-новия модел на немския гигант - Caddy TGI.

Пет марки се състезаваха за престижната награда през тази година. Списъкът на претендентите се допълваше от MAN TGE и Renault Kangoo Z.E.33.
Крайното класиране и победителят бяха обявени на 22 ноември, по време на специална гала вечер, с участието на над 1500 гости, организирана съвместно с международното изложение за автомобили за работа SOLUTRANS 2017, което се провежда в момента в Лион.

Щастливият бранд мениджър на Iveco Пиер Лают коментира при получаването на наградата: "В годината, когато навършва 40 години Daily за трети път е избран за Международен ван на годината. Освен признание за популярния ни и успешен продукт, тази награда е признание за огромните усилия на Iveco да допринесе решително в битката за чист въздух в нашите градове и намаляване на емисиите от CO2. Daily Blue Power - като електрически ван, ван на природен газ или ван оборудван с най-модерен дизелов двигател, е първото и единствено превозно средство, предлагащо три възможности за избор, които отговарят на европейските регулации за достъп до градските центрове. Това оправдава инвестициите на нашите клиенти и им дава конкурентно предимство, с което да развият устойчиво своя бизнес."

"Поздравления за Iveco за впечатляващите постижения с Daily Blue Power. Iveco Daily печели тази награда за трети път от учредяването й през 1992 г. - като вече усети вкуса на победата през 2000 г. и още веднъж през 2015 г.", допълни Джарлат Суини, президент на Международното жури ван на годината.

Ето и част от мотивите на членовете на журито за избира на Iveco Daily Blue Power за Международния ван на годината 2018:

"Iveco винаги е била водеща марка в екологията в сегмента на лекотоварните автомобили. Новата серия Daily Blue потвърждава това. Независимо дали става въпрос за дизелово гориво, за природен газ (CNG) или за електрическо задвижване, Iveco има екологичните автомобили, които пазарът очаква. А Daily Hi-Matic на природен газ е чудесен при шофиране."

"Iveco Daily Blue Power се откроява с технически иновации, представяйки нов дизелов двигател, покриващ изискванията за RDE три години преди влизането им в сила и много преди останалите конкуренти. И въпреки, че е по-чист 2,3-литровият Daily e със 7% по-икономичен. Между другото причината е, че двигателят е по-лек и че работи само на SCR - както и камионите на Iveco."

"Решенията на Blue Power на Iveco Daily са като шоколадово яйце с три новости едновременно! Освен RDE дизеловия двигател, Iveco представя подобрена електрическа версия на модела с допустима максимална маса от 5 т , пробег с едно зареждане от 200 км и с впечатляващи въртящ момент и ускорение. Освен това, Iveco вече има подобрена версия на CNG варианта си, който сега е с 8-степенна автоматична предавателна кутия ZF Hi-Matic. Според производителя на двигателя Fiat Powertrain Technologies версията на CNG има 35% по-ниска TCO от дизеловите версии."

"Daily Blue Power обединява основни и жизнеспособни решения за намаляване на въздействието върху околната среда от лекотоварните превозни средства при градски и крайградски операции. Електричеството, природният газ и SCR са вече доказани технологии, които са разработени от Iveco. Италианският производител внася в своите лекотоварни автомобили необходимите за сектора еволюционни промени чрез постоянно и често усъвършенстване."

Също по време на гала вечерта на SOLUTRANS 2017, д-р Екхард Шолц, председател на Управителния съвет на Volkswagen Nutzfahrzeuge, получи наградата International Pick-up Award 2018 за гамата Amarok V6.

<< Обратно към новините