Dayton разширява гамата за товарни автомобили

14.11.2017

Dayton разширява гамата за товарни автомобили
Новите гуми Dayton D550S за управляваща ос и D650D за задвижваща ос за средно тежки товарни автомобили

Dayton пуска на пазара два нови продукта в сегмента гуми за товарни автомобили: среден размер Dayton D550S за управляваща ос и D650D за задвижваща ос за средно тежки товарни автомобили.

[✕]

Гумите Dayton се произвеждат в Европа от Bridgestone, с цел предоставяне на собствениците на транспортни фирми, ориентирани към оптимизация на финансите си, висококачествено представяне на възможно най-добра цена. Гумите Dayton се ползват от процесите и контролът на качеството в Bridgestone, собствениците на транспортни фирми могат да бъдат сигурни, че ползват дълготрайни и качествени гуми, на които може да се разчита независимо от условията.

„Тези два нови продукта дават на Dayton по-широко покритие в сегмента на гуми за товарни автомобили на европейския пазар, където цената е водеща. Подкрепени от Bridgestone, Dayton успешно си извоюва отлична позиция на база надеждност и ефективност“, казва Стивън де Бок, директор продажби и търговски операции в Bridgestone Европа.

[✕]


Новите среден размер гуми D550S и D650D са насочени към леки (3,5 до 7 тона) и средно тежки (7,5 до 16 тона) товарни автомобили, популярни в регионалната дистрибуция, наем на превозни средства, преместването на домакинства и строителната индустрия. Тези превозни средства обикновено се движат в градска среда и по регионални маршрути, по-рядко по магистрали. Ето защо новите гуми Dayton са създадени да се справят с предизвикателствата по време на доставка, като например, бордюри, системата стоп-старт и множеството кратки пътувания по различни пътни повърхности.

Гумите D550S за управляваща ос са устойчиви гуми, които съчетават добра съпротива на неравномерно износване и надеждно представяне при мокра и суха настилка. Гумените елементи срещу пробиви от камъни в каналите на протектора придават допълнителна стойност, което спомага за поддържането на корпуса в добро състояние за регенериране. Гумите за задвижваща ос D650D осигуряват добро сцепление и бърза реакция при спиране, докато елементите, свързващи блоковете в рамото, спомагат да се сведе до минимум заострянето на блоковете.

И двата вида гуми имат олекотен борд, което намалява теглото им и разхода на гориво, без да се прави компромис с издръжливостта. Шофьорите могат, също така, да разчитат на непрекъснато качествено представяне през цялата година тъй като и двата вида гуми носят маркировката M+S (за кал и сняг) и 3PMSF (за сняг и зимни условия).

От октомври 2017 г. моделите D550S и D650D ще се предлагат в Европа в основните размери 215/75 R17,5 и 265/70 R19,5 за лекотоварните и средно тежките превозни средства. През следващата година гамата ще бъде разширена. Клиентите на Dayton също могат да разчитат на опита и знанието на партньорската мрежа на Bridgestone, независимата мрежа от търговци на гуми за товарни автомобили и дистрибуторите на гуми за камиони в Европа.

<< Обратно към новините