Volvo Group с двойна печалба през третото тримесечие

23.10.2017

Volvo Group с двойна печалба през третото тримесечие

Шведският производител на тежкотоварни превозни средства Volvo Group съобщи, че чистата печалба на групата за третото тримесечие се е удвоила до 5,5 милиарда крони (около 571,5 милиона евро) благодарение на силното търсене в Европа и подобрените пазарни условия в Северна Америка и Китай.

[✕]

Групата, в която не влиза едноименното подразделение произвеждащо леки автомобили собственост на китайския холдинг Zhejiang Geely Holding, и китайска собственост, бе на печалба от 2,6 милиарда (около 270 милиона евро) крони за същия период на 2016 година. Нетните продажби за тримесечието възлизат на 77 милиарда крони (около 8 милиарда евро), с 16% на годишна основа повече при корекции. Групата е доставила 46 603 камиона от юли до септември, отчитайки увеличение от 13%.


[✕]


Поръчките на камиони са скочили с 32% до 51 955 на фона на силното търсене в повечето региони, включително Бразилия, където през миналата и началото на тази година търсенето бе слабо.

Освен камиони групата продава автобуси и строителни машини - подразделение, което също е постигнало добри тримесечни продажби. Групата включва и подразделението за производство на двигатели Volvo Penta.

<< Обратно към новините