120 нови влекача MAN TGX EfficientLine 3 за АиТ Интернешънъл Транспорт

13.10.2017

120 нови влекача MAN TGX EfficientLine 3 за АиТ Интернешънъл Транспорт

MVB Truck and Bus Bulgaria, официален вносител на продуктите на MAN Truck and Bus за страната, ще достави 120 нови влекача MAN TGX EfficientLine 3 на една от най-големите български транспортни компании АиТ Интернешънъл Транспорт, която е базирана в Пловдив.

[✕]

Половината от новите влекачи ще бъдат в автопарка на АиТ Интернешънъл Транспорт до края на 2017 г., а останалите ще пристигнат през 2018 г.

Новите товарни автомобили на АиТ Интернешънъл Транспорт са от последната генерация влекачи на MAN за международни превози от модификацията TGX 18.460 BLS Efficient Line 3. Серията Efficient Line 3 е специално разработена от MAN Truck and Bus за повишаване на ефективността на транспортния процес.

Влекачите за пловдивската фирма са оборудвани с обновения високоефективен и икономичен дизелов двигател MAN D2676, Евро 6с, с максимална мощност 460 к.с. и максимален въртящ момент 2300 Нм. Предавателните кутии са автоматизирани - MAN TipMatic® 12+2 27 DD с ретардер. Към управлението на предавателната кутия са включени редица функции за подобряване ефективността на превозите и облекчаване на работата на водача.

Функцията Idle Speed Driving прави възможно движението на композицията без подаване на газ при 600 оборота в минута на коляновия вал на двигателя. С функцията Smart Shifting, която отчита релефа на терена за движение и натоварването на композицията, превключването на предавките става бързо, неусетно и в точния момент. Системата Efficient Roll позволява преминаване на неутрална предавка при леки спускания за максимално използване на кинетичната енергия от инерцията на композицията.

Пловдивската фирма АиТ Интернешънъл Транспорт е един от най-големите клиенти на немската марка в България, като в парка й преобладават влекачи MAN от предишните две поколения Efficient Line.

<< Обратно към новините