Световна премиера на Scania XT

05.09.2017

Световна премиера на Scania XT

Scania продължава с въвеждането на новото си поколение камиони и представи продуктите и услугите, които специално са съсредоточени върху строителните камиони.

Шведският производител отбелязва тази нова стъпка със Scania XT – дизайн, насочен както към външния вид, така и към функционалността, главно за клиентите, които изпълняват най-трудните задачи и имат най-високите изисквания по отношение на времето за работа, производителността и здравината.

„Scania XT се характеризира с изключително здрава предна решетка, което е ясен сигнал за амбициите ни за растеж в строителния сегмент. Преди три или четири години стартирахме офанзива на европейско ниво, в която Scania постепенно се позиционира като силен играч и в строителния сектор“, казва Андерс Лампинен, директор Строителни машини в Scania Trucks.

 
Позицията, която Scania зае на пазара, е отправната точка, която компанията използва за лансирането на новото си поколение камиони за строителния бранш. Сега компанията предлага набор от продукти и услуги, съобразени с дейността и сферите на приложения на строителните компании - клиентите, които се изправят пред най-трудните предизвикателства и имат най-строгите изисквания, спрямо техниката.

Въвеждането на новото поколение камиони на Scania започна през есента на 2016 г. с 11 приложения за транспорт на далечни разстояния. С въвеждането на серията Scania XT за кабини P, G и R, дневната версия, листовите амортисьори и задвижване на две оси, строителните предприемачи вече имат достъп до всички дългоочаквани конфигурации, от които се нуждаят, за справяне с различните предизвикателства, пред които ежедневно се изправят.„Камионите от новата генерация на Scania предизвикаха огромен интерес“, казва Лампинен. „Приети са много добре и, разбира се, строителните компании с нетърпение очакваха появата на дневната кабина за строителни приложения, повече варианти на двигателя и типичните конфигурации, от които се нуждаят – 6x4 или 8x4. Интересът се подсилва и от факта, че в Scania високо ценим добрите отношения със своите клиенти и винаги поставяме като първостепенен приоритет така важните за нашите партньори възможност за устойчиво развитие и печалба.“

Повече за новата гама XT на Scania ще може да прочетете в октомврийския брой 8/2017 на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините