Рекорден брой кандидати за наградите на Busworld Europe 2017

10.08.2017

Рекорден брой кандидати за наградите на Busworld Europe 2017

Последното издание на Busworld Europe, което ще се проведе в Кортрийк, Белгия, може да се запомни с рекорден брой участници в надпреварата за наградите на Busworld. Очаква се за призовете да се състезават поне 20 превозни средства.

[✕]

Всичките 20 кандидати ще бъдат тествани в Kortrijk Xpo и обществените пътища в район на 14 октомври, по-малко от седмица преди изложението.
Девет са участниците в категорията Туристически автобус: Anadolu Isuzu с Turquoise, Daimler Buses с новия Mercedes-Benz Tourismo, Integralia с IN-vip и One, MAN Truck & Bus с Lion’s Coach, Otokar с нов непоказван модел, Temsa с LD13 и Maraton 12, Van Hool с EX16, VDL Bus & Coach с Futura, Yutong с T12 и с електрическия ICe 12.

В категорията Градски автобус участват осем производители с девет превозни средства: Alstom с Aptis, Anadolu Isuzu със Citiport и Visigo, BMC с Neocity, Daimler Buses с Mercedes-Benz Citaro, Ebusco с High Voltage 2.1, Iveco Bus с Crealis, VDL Bus & Coach със Citea Electric и Yutong с E12.

[✕]


Журито, което ще оценява кандидатите се състои от девет специализирани групи. Те оценяват по различни критерии: пътен тест, гледна точка на водача, комфорт за водача, комфорт за пътниците, екология, поддръжка, безопасност и не на последно място - дизайн. Общо 30 членове на журито ще работят през целия ден, за да оценят всички превозни средства според 180 различни аспекта и характеристики.

Наградите на Busworld включват две големи награди - за туристически автобус и за градски автобус. Наред с тях се присъждат награди за екология, безопасност, комфорт, дизайн.

Победителите за 2017 г. ще бъдат обявени по време на новоучредената Нощ на наградите на 19 октомври 2017 г. в Kortrijk Xpo.

Както е известно това е последното издание на Busworld Europe в Кортрийк. От 2019 г. най-голямото международно автобусно изложение ще се провежда в Брюксел.

<< Обратно към новините