borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Новият Mercedes-Benz Tourismo - старт на производството

08.08.2017

Новият Mercedes-Benz Tourismo - старт на производството

Първият Mercedes-Benz Tourismo от новото поколение слезе от монтажната линия в Хьошдере, Истанбул, съобщиха от Daimler Buses. Туристическият хайдекер имаше световна премиера през юни в Брюксел и вече има зелена светлина за серийно производство.

[✕]

Стартът на производството е даден с туристически хайдекер с популярната дължина от 12,3 метра.

Пускането на новото поколение на най-продавания модел туристически автобус в света е от изключително значение за немския производител. За това, освен, че е изцяло обновен в сравнение с досегашната генерация на бестселъра, New Tourismo излиза на пазара с изключително богато оборудване, особено в сферата на сигурността и ефективността. "Новият Torismo е по-безопасен, по-икономичен и по-удобен от всеки друг автобус в класа", казва Хартмут Шик, ръководител на Daimler Buses.

А като пример за високото ниво на сигурност и безопасност може да се посочи и това, че от пролетта на 2018 г. моделът ще се предлага с Active Brake Assist 4. Последното поколение на спирачния асистент реагира на неподвижни и подвижни препятствия и на пешеходци и спира автобуса при бездействие на водача. То вече бе внедрено при камионите на Mercedes-Benz.

Новото поколение на Tourismo идва с широк спектър от оборудване и варианти на двигател. Модулният принцип на конструкцията му позволява гъвкавост на производството. В основата на това е, че чрез комбинацията на няколко основни модула на каросерията се получават различни колесни бази и дължини на модела.

За това амбициите на производителя са да предложи на пазара многофункционален туристически автобус, който в зависимост от оборудването да може да се използва за редовни превози на дълги разстояния, за туристически превози на далечни разстояния, за совалкови превози, екскурзии и случайни превози.

New Tourismo се предлага в четири спецификации с три дължини - от 12,3 до 14 метра, които се предлагат в RHD ​и LHD вариант. За пръв път клиентите могат да избират между два варианта на оборудване на шофьорската кабина според предназначението на автобуса.

Двигателите при новия модел са с мощност от 354 к.с. до 456 к.с., като отличителна черта на всички варианти е ниският разход на гориво. Повишаването на икономичността е постигната с редица мерки - аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление 0,33, намалено тегло на автобуса, модернизирани двигатели, системи в помощ на водача като Predictive Powertrain Control (PPC), Eco Driver Feedback (EDF) ...

Повишено е и нивото на комфорт за пътниците чрез удобни входове, светъл и приятен интериор, ефективен двузонов климатик. Не на последно място са новите седалки Softline с атрактивна тапицерия.

<< Обратно към новините