Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Задава се новият електрически Sprinter

11.07.2017

Задава се новият електрически Sprinter

Заводът на Mercedes-Benz в Дюселдорф се намира в интензивна подготовка за пазарното лансиране на следващото поколение на един от най-продаваните големи ванове в света – Sprinter.

[✕]

Ръководството на компанията и синдикалния съвет на работниците се съгласиха електрически задвижвания Sprinter да бъде част от производствената гама на поточната линия на най-големия от шестте завода за асемблирането на модела в света. Решението ще повиши конкурентоспособността на предприятието, но също така ще увеличи дългосрочната сигурност на заетите в производството в завода.

„Заводът за производство на Sprinter в Дюселдорф е изключителна история на успеха. Над 4 милиона ванове са произведени тук за 55 години, откакто е започнало работа това предприятие, което в момента е водещо в света за производство на Sprinter. То притежава най-модерните съоръжения, за създаването на стандартното високо качество на крайния продукт“, казва Франк Клейн, ръководител на операциите на Mercedes-Benz Ванове. „Сега започваме нова ера в историята на предприятието в Дюселдорф. Електрическите задвижващи системи са ключова технология, когато става дума за транспорт в градските зони – особено в търговията. Производствената линия тук е изключително модернизирана и затова за нас е важно да осигурим дългосрочните перспективи на нашия завод за производство на модела Sprinter, което ще ни помогне да бъдем устойчиви.“

Първият голям търговски клиент за електрически задвижвани ванове Mercedes-Benz беше потвърден преди няколко месеца – това е спедиторската компания Hermes Germany. Daimler сключи с нея стратегическо споразумение за партньорство, според което до 2020 г. спедиторската фирма ще получи 1500 електрически задвижвани Mercedes-Benz Vito и Sprinter за доставки в градските зони на Германия.

Заводът в Дюселдорф е част от компанията от началото на 60-те години на миналия век. Първоначално Daimler-Benz AG поема управлението на предприятието от Auto Union, а производството на ванове Mercedes-Benz започва на 1 април 1962 г. Моделът Sprinter се произвежда в този завод от 1995 г., скоро след пазарното му лансиране. Още същата година е премината бариерата от произведени 100 хиляди броя Sprinter, като всяка следваща година продажбите на хитовия модел растат, а с тях е производството. Рекордна, за сега, е миналата 2016 г. с продадени около 193 400 вана от модела Sprinter в целия свят.

<< Обратно към новините