От 2019 г. всяко Volvo ще има и електрически двигател

05.07.2017

От 2019 г. всяко Volvo ще има и електрически двигател

Volvo Cars поставя електрификацията в основата на бъдещите си бизнес планове.

От 2019 г. всеки нов автомобил Volvo ще се предлага и с електрически двигател. Това обявиха от шведската компания, като подчертаха, че слагат исторически край на моделите, които имат само двигатели с вътрешно горене, и поставят електрификацията в основата на бъдещите си бизнес планове. Това е една от най-важните крачки напред към електрификацията, правена някога от автомобилен производител и нова глава в автомобилната история изобщо, повече от век след изобретяването на двигателя с вътрешно горене.

„Правим това заради клиентите“, заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Хората все повече търсят електрически автомобили и ние искаме да отговорим на техните нужди“. Volvo Cars ще представи богата гама електрифицирани автомобили, която ще включва изцяло електрически, хибридни и Plug-in хибридни коли.

Между 2019 и 2021 г. ще бъдат представени 5 електромобила, 3 от които ще бъдат производство на Volvo, а другите 2 - на Polestar. Повече детайли ще бъдат оповестени на по-късен етап. Тези 5 електрически коли ще бъдат допълнени от богата гама автомобили с бензинови и дизелови хибридни и Plug-in хибридни двигатели, която ще даде на клиентите възможност за голям избор. В бъдеще всички автомобили Volvo, които имат само двигатели с вътрешно горене, ще бъдат заменени с такива, които се предлагат и с електрифицирана версия.

„Volvo Cars заяви плановете си да продаде едномилионния си електрифициран автомобил до 2025 г. Когато го казахме, наистина го мислехме. Ето как ще го постигнем“, подчерта Самюелсън.

Новината за пореден път подчертава ангажимента на Volvo да работи в посока на намаляване на вредния отпечатък върху околната среда и до 2025 г. да сведе до минимум нивата на въглеродните емисии, както при продуктите си, така и при производствените си операции.

По-рано през миналия месец от Volvo обявиха, че обособяват подразделението си Polestar като самостоятелна компания, която ще се фокусира върху проектирането и създаването на електрически автомобили и ще бъде ръководена от вицепрезидента по дизайна във Volvo Cars Томас Ингенлат.

<< Обратно към новините