Новият Ford Transit Custom - генерална ревизия

12.07.2017

Новият Ford Transit Custom - генерална ревизия

Идва изцяло обновеният и нов Ford Transit Custom. Седмица след като от Ford разкриха подробности около новото поколение на пътническия си ван Tourneo Custom, сега, специално за членовете на Международното жури Ван на годината, повдигнаха леко завесата и на средния си товарен ван.

[✕]

Иън Портър, ръководител на проекта по създаването на новото поколение на Transit и Tourneo Custom, разкри най-важното около новия лекотоварен среден ван.
В автомобила са вложени над 2200 абсолютно нови части. Предницата е с нов дизайн, като е запазила характерния си профил. Решетката и основните светлини са изцяло обновени и модернизирани. При фаровете се предлагат LED-светлини.В шофьорската кабина са използвани нови и висококачествени материали. Както и при Tourneo тя е с много по-високо ниво на комфорт и оборудване от сегашната версия. Комфортни седалки с множество регулировки, голям дисплей с тъчскрийн, мултимедия, навигация и много функции на централната конзола, мултифункционален волан, много ниши и пространства за вещи и багаж, ефективна автоматизирана климатизация и отопление са само част от новостите. Изцяло е оптимизирано и товарното пространство, което е станало по-функционално.

Новият Transit Custom ще се предлага в две дължини (две междуосия) и две височини (нисък и висок покрив) в три варианта - товарен ван, пътническо комби и товарен ван с двойна кабина. Допустимата максимална маса е от 2,6 до 3,4 т, а товароносимостта - от 600 кг до 1,4 т. Към лекотоварния Ford ще предложи и телематични услуги за оптимизиране на бизнеса.

Множество са системите за сигурност и в помощ на водача - програми за стабилност, активен спирачен асистент, ограничител на скоростта, разпознаване на пътните знаци, асистенти за паркиране, за поддържане на лентата на движение, за мъртвата точка и засичане на страничен трафик при маневри...
Новият Tourneo Custom идва с двулитровия турбодизелов двигател EcoBlue, наличен с мощност 105, 130 и 170 к.с., който ще се комбинира с ръчна или автоматична шестстепенна предавателна кутия.

Новият среден товарен ван на марката със синия овал ще може да се поръчва от края на тази година, а първите доставки ще бъдат осъществени в началото на 2018 г.

Повече - в септемврийския брой на списание КАМИОНИ

Лъчезар Апостолов

<< Обратно към новините