Peugeot се завръща на пазара на пикапите

27.06.2017

Peugeot се завръща на пазара на пикапите

Peugeot представя новия си пикап. Той бележи завръщането на марката на пазара на пикапите на африканския континент.

[✕]

Със забележителен интериор и стандартно оборудване, новият пикап на Peugeot притежава основните характеристики на сегмента – здравина, издръжливост и задвижване 4x4. Той идва, за да отговори на нуждите на клиентите, които търсят автомобил за работа, надежден при всякакви обстоятелства, лесен за експлоатация и подходящ за професионални и лични цели. Пикапът на Peugeot ще бъде пуснат в продажба през септември.
С дължина от 5,08 метра, новият пикап е част от сегмента на компактните работяги с отворен багажник с двойна кабина. С годишни продажби от около 56 000 броя този сегмент представлява 10% от целевите пазари, включващи страните от Магреб (областта от Африка на север от Сахара и на запад от река Нил) и западна Субсахарска Африка. Дизеловият двигател и трансмисията 4x4 заемат водещо място със съответни дялове от 92% и 77%.

Новият пикап материализира амбициите на марката за завръщане на пазара на пикапите наред с разрастване на международното ѝ присъствие. Peugeot съживява историята си в сегмента на пикапите, особено на африканския континент, в която изпъкват емблематичният модел 403 от 1956 г., 404 от 1967 г. и 504, който го наследява до 2005 г., последната година на производство в Нигерия.

Здравина и издръжливост
С висока средна линия, вертикална предна част, хоризонтален преден капак и голям пътен просвет (от 210 до 215 мм в зависимост от версията), новият пикап Peugeot има всички основни характеристики на сегмента. В унисон със стила на новите SUV автомобили на марката, емблемата на лъва е разположена в центъра на голямата предна решетка. Надписът Peugeot, щампован на задния панел, напомня на емблематичните му предшественици 404 и 504.

Пикапът е функционален, солиден автомобил с отлична проходимост върху всякакви терени. Кабината и товарната платформа са монтирани върху стълбовидно шаси с твърда задна ос, 4-листови ресори и гуми Yokohama като стандартно оборудване. Тези характеристики осигуряват надеждност и издръжливост, адаптирани спрямо товара, и висока проходимост върху всякакви терени и при всякакви условия. Товарната платформа с дължина 1,40 метра и широчина 1,39 метра e оборудвана с куки за закрепване. Стените и подът на товарната платформа са със специално покритие от смола, което допринася за здравината и твърдостта на цялото товарно отделение. Полезният товар на автомобила е 815 кг.Задвижване, адаптирано към всякакви нужди
Новият пикап е оборудван със задвижване, чиито показатели отговарят на най-важните изисквания на пазара. 2,5-литровият надлъжен дизелов двигател с турбокомпресор и система Common Rail, свързан с 5-степенна механична скоростна кутия притежава мощност от 115 к.с. и 280 Нм максимален въртящ момент. Той е наличен във версии на задвижване 4x4 и 4x2.

Версията 4х2 е задвижване, при което въртящият момент се връща към задните колела чрез надлъжен предавателен вал и монтиран на задната ос диференциал. Натоварването е върху задните колела и колкото по-натоварен е автомобилът, толкова по-голяма е тягата.

Задвижването 4x4 се активира със специален лост за предаване на част от мощността на предната ос. Това позволява на водача да избере при необходимост стандартен режим 4x4 4H (4High) или режим 4L (4Low) при ниски предавки. Наличието на редуктор позволява възстановяване на въртящия момент при много ниски скорости за справяне с най-екстремни ситуации.

Първокласно оборудване и изключителен интериор
Фокусирайки се върху надеждността и лесната употреба, новият пикап предлага широка гама стандартно оборудване. Климатик с ръчно управление, електрически стъкла, радио със CD плейър и USB порт са налични за всички нива на оборудване. Пикапът на Peugeot включва като стандартно оборудване антиблокираща спирачна система ABS с разпределение на спирачното усилие, помощ при паркиране на заден ход, въздушни възглавници за водача и пътника и електрически регулируеми странични огледала.Версията 4x4 се отличава от версията 4x2 по хромираната арка на нивото на товарната платформа, покривните рейки и страничните стъпала.

С най-просторната кабина в своя клас, с пространство за пътниците на ред 2 от порядъка на 1738 мм и пространство за колената от 62 мм, новият пикап Peugeot предлага максимален комфорт на пътниците при ползването му както за професионални, така и за лични цели.

<< Обратно към новините