Scania с ново поколение на двигателите V8

08.06.2017

Scania с ново поколение на двигателите V8

Двигателите на Scania достигат нови стандарти за горивна ефективност с най-новото поколение V8 Евро-6.

[✕]

Scania въвежда ново поколение на двигателите V8 Евро-6, които представляват нов стандарт при консумацията на гориво. Двигателите, налични с мощности от 520, 580 и 650 к.с., могат да намалят разхода на гориво с от 7 до 10% за клиенти с превозни средства с по-високи тегла на камионите и ремаркетата; с по-високи средни скорости или и двете. Новото поколение двигатели е отговорът на Scania на нарастващата тенденция в транспортната индустрия към използването на по-тежки и по-дълги композиции.Новите двигатели с мощности от 520, 580 и 650 к.с. се присъединят към двигателя с мощност от 730 к.с. и по този начин осигуряват на клиентите на шведския производител разнообразен избор от високи мощности, здравина и производителност за максимална ефективност на пътя. Всеки от новите V8 се характеризира с модерни технически решения, които допринасят за намаляването на теглото и увеличаване на ефективността чрез намаляване разхода на гориво със 7 до 10%.

„Композициите от превозни средства с по-голямо общо тегло на камионите и ремаркетата са ключов фактор за преминаването към по-интелигентен транспорт. Те са и причината за нарастващата тенденцията към увеличаване на търсенето на по-мощни камиони“, казва Александър Власкамп, ​​старши вицепрезидент Продажби и маркетинг на Scania Trucks.Ангажиментът на Scania към устойчив транспорт е в основата на новото поколение двигатели V8, които винаги са били в основата на високоефективните транспортни решения. Фокусът на шведската компанията е насочен върху възможно най-ниските съотношения отделен въглероден диоксид на тон тегло, тъй като по този начин са необходими по-малко на брой камиони за извършване на същото количество транспортна работа.

Откакто Scania представи първия камион с двигател V8 преди близо 50 години, тази фамилията двигатели е любим избор за претенциозните клиенти. Въпреки че на пазара се предлагат и други камиони с мощни двигатели, от Scania твърдят, че никой от тях не притежава достатъчна здравина и привлекателност, за да съперничи на иконичната позиция, която двигателите V8 на Scania са си извоювали сред опитните шофьори в света на камионите.

<< Обратно към новините