Iveco Stralis X-WAY - за леки офроуд приложения

05.06.2017

Iveco Stralis X-WAY - за леки офроуд приложения

Предпремиерата на нова, широка гама камиони за целите на строителството и логистиката се състоя на 2 юни в завода на Iveco в Мадрид, по време на церемонията по връчването на наградата World Class Manufacturing Gold Medal. Тя се проведе в присъствието на Серджо Маркионе, председател на Съвета на директорите на CNH Industrial и на Ричард Тобин, генерален директор на CNH Industrial.

[✕]

Важното събитие позволи да бъде представен предварително Stralis X-WAY - напълно нов камион, който ще се появи на пазарите в Европа през септември т.г. X-WAY вдига летвата с възможността за най-висок полезен товар в леката категория офроуд товарни автомобили, съчетавайки я с най-добрите постижения на Iveco в областта на горивната икономичност и на технологиите, осигуряващи безопасност при движение чрез най-здравото шаси. Stralis X-WAY има изключително ниска собствена маса - по-малко от 9 тона във версията Super Loader (SL) с шаси 8x4.

Според Пиер Лают, президент на Iveco, X-WAY съчетава легендарно здравото шаси на Trakker с горивната пестеливост и със сигурността, характерни за новия Stralis, като предлага производителност и комфорт, характерни за новите камиони за превози на дълги разстояния като най-новия XP.

Широката гама от двигатели с работен обем 9, 11 и 13 литра осигурява изпълнението на всякакви задачи. Технологията за двигателите Hi-SCR (без EGR/рециркулиране) драстично понижава разхода и отделянето на емисии, както и съответните разходи като част от общите разходи за притежание и експлоатация (TCO). Това решение спомага и за намаляването на собствената маса на новите камиони, както и на обема, заеман от дизеловите двигатели.

Най-съвременни технологии, големи интервали между техническото обслужване и издръжливост на пътя позволяват Stralis X-WAY да носи на клиентите забележителни икономии от поддръжка и ремонт. Технологии за намаляване разхода на гориво като HI-CRUISE и SMART Auxiliaries водят до спестяването на 11,2% от горивото, както сочат пътни изпитвания на пътния камион XP, проведени от TÜV SÜD.

Модулната конструкция позволява Stralis X-WAY да бъде изключително гъвкав при изпълняване на клиентски изисквания, свързани с широка област на приложения -
избор между съчленени и цялостни шасита, различни мостове, окачвания, двигатели и предавателни кутии, хидростатично задвижване Hi-Traction, богат набор от силоотводни механизми/PTO, хомологации офроуд и за използване по пътната мрежа... 

Богат е и изборът на кабини за Stralis X-WAY:
• AD (Active Day) - къса кабина с нисък покрив;
• AT (Active Time) - спална кабина с нисък или среден покрив;
• AS (Active Space) - изключително комфортна спална кабина, осигуряваща удобствата, с които разполагат водачите на дълги разстояния с новия Stralis XP. 

Stralis X-WAY ще бъде достъпен чрез дилърската мрежа на Iveco от септември 2017, а международната му премиера ще бъде на 14-ото издание на изложението Solutrans, от 21 до 25 ноември на Lyon Eurexpo. Новия Stralis X-WAY ще участва и в надпреварата за престижната награда Международен камион на годината 2018.

<< Обратно към новините

Галерия