Bridgestone: поскъпват всички гуми за автомобили, ванове и SUV

05.06.2017

Bridgestone Europe обяви увеличение на цените ва всички модели гуми за автомобили, ванове и SUV модели средно с 3 на сто заради значителното увеличение на разходите за суровини през последните 12 месеца. Мярката засяга всички марки гуми на групата. Увеличението ще влезе в сила от 01 юли 2017 година.

[✕]

Новата стъпка е наложена от нарастващите разходи за висококачествени суровини, след като по-рано през годината първоначалното увеличение на разходите бе частично покрито от оперативна оптимизация и увеличение на цените.

Bridgestone ще продължи да следи отблизо цените на суровините, за да гарантира, че могат да разработват и доставят иновативни гуми и решения, свързани с тях.

Bridgestone ЕМЕА, с централа в Белгия, е еднолично дъщерно дружество на базираната в Токио Bridgestone Corporation – най-големия производител на гуми и каучукови изделия в света. Bridgestone EMEA работи в над 60 държави и има над 18 200 служители. В региона разполага с 14 фабрики за гуми и каучукови изделия, голям научно-изследователски и развоен център и тестова писта. Гумите от висок клас на Bridgestone ЕМЕА се предлагат както в Европа, Близкия изток и Африка, така и на глобално ниво.

<< Обратно към новините