Iveco Daily Tourys е Minibus of The Year 2017

25.05.2017

Iveco Daily Tourys е Minibus of The Year 2017

Iveco Daily Tourys бе коронясан като Minibus of The Year 2017. Туристическият минибус на Iveco е първият носител на престижната международна награда, учредена неотдавна от Международното жури Автобус на годината, в което членува и списание КАМИОНИ.

[✕]

Името на победителя бе обявено на специална церемония в Мадрид. Това стана в деня на откриването на голямото международно автобусно изложение FIАА 2017, чието поредно издание се провежда от 23 до 23 май в испанската столица. Том Терийсен, президент на журито Автобус на годината, съобщи името на първия в историята Minibus of The Year, а щастливият директор на Iveco Bus Силвен Блез получи специалния приз от Мигел Саес, главен редактор на испанското специализирано издание за автобси и пътнически транспорт Autobuses & Аutocares, който в края на април бе домакин на първия Minibus Euro Test, проведен в Мадрид.

"IVECO Daily Tourys съчетава висококачествена изработка на конструкцията с премиум комфорт за пътниците. Силовата линия, съставена от здрав и издръжлив Евро-6 дизелов двигател и най-добрата, монтирана някога в класа автоматична предавателна кутия, превръща пътуването в запомнящо се преживяване. Багажникът с голям обем предлага пространство повече от необходимото. Фактът, че това е изцяло заводски продукт прави сервизирането и обслужването ефективни навсякъде в Европа", каза преди награждаването Том Терийсен.

“Истинско удоволствие да бъдеш награден още с първото издание на наградата Minibus of the Year event. С това признание Daily Tourys се присъедини към нашия туристически модел Magelys, който бе избран за Coach of The Year 2016. Много сме горди, че две наши превозни средства са отличени с престижни международни награди, което е признание за тяхното качество и значимост за операторите в сектора на пътническия транспорт", обяви Силвен Блез.Daily Tourys се откроява с изключително високо ниво на персонализация, според нуждите на клиентите по отношение на спецификациите и оборудването. Моделът осигурява комфорт и стилна обстановка както за пътниците, така и за водачите. Седалките са монтирани на релси за по-голяма гъвкавост. Това улеснява конфигурирането им за получаване на желания брой места - от 16 до 19. За комфорта допринасят и туристическите седалки Kiel.
Daily Tourys предлага най-големия багажен обем в сегмента си - 2,5 куб. м. Стандартно се оборудва с индивидуална климатизация и LED-осветление за всяко пасажерско място, новата мултимедийна система на IVECO, USB портове и LCD монитор.

Осемстепенната автоматична предавателна кутия Hi-Matic, задното въздушно окачване и забавителят Telma гарантират удоволствие от шофирането и комфорт при пътуването. Коравият 3-литров дизелов двигател с мощност 180 к.с. осигурява мощ, динамика и ефективност. А двегодишната пълна гаранция при неограничен пробег допринася за ниската обща цена на притежание (TCO). собствениците на модела могат да разчитата на 667 сервизни точки, разположени на територията на цяла Европа.
Daily Tourys се произвежда в модернизирания завод на Iveco Bus в Бреша. Прецизните заварки осигуряват здравина и качество на конструкцията, а пълната катафореза - нейната дългосрочна защита.

Daily Tourys е част от широката гама от модели Daily Minibus, които се предлагат и с двигател Natural Power, работещ със сгъстен природен газ или компресиран биометан.Историческият първи Minibus Euro Test 2017 се проведе от 19 до 21 април в Мадрид. В него като водачи и пътници участваха 18 от членовете на международното жури Автобус на годината (Bus and Coach of The Year). Това са журналисти от 18 европейски държави, работещи за авторитетни специализирани издания, в чиято тематика влизат автобусите и пътническият транспорт.

Критериите за участие в Minibus Euro Test бяха превозните средства да имат поне 9+1 седящи места и да са с габаритна дължина до 10 м.
В първия тест за минибус на годината се конкурираха представители на 7 марки. Освен Iveco Daily Tourys това бяха испанските минибуси Car-Bus Spica (върху шаси-кабина Mercedes-Benz Sprinter), Ferqui Nora (шаси Iveco Eurocargo, познато като EuroMidi), Indcar Next 7 (шаси от Mercedes-Benz Atego), Integralia in-vip (базиран на товарен ван Mercedes-Benz Sprinter), Unvi Voyager GT (шаси от Mercedes-Benz Atego) и турският Temsa MD7.

След тестовете членовете на журито на закрито заседание обсъдиха качествата на кандидатите и гласуваха за това, кой да бъде победител.

Лъчезар Апостолов

<< Обратно към новините