НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Alpha Private Equity купува EUROPART

18.05.2017

Компаниите Triton и Paragon подписаха споразумение за продажбата на EUROPART Holding GmbH – лидер на европейския пазар на резервни части за товарни автомобили и на промишлено оборудване, на Alpha Private Equity Funds.

[✕]

Страните се споразумяха да не разкриват цената на закупуването. Сделката е предмет на регулаторно одобрение в съответните държави.

„През последните пет години EUROPART се е позиционирала като ярък лидер на европейския пазар на разпространението на резервни части за товарни автомобили. Наред с подобряването на номенклатурата и асортимента на продуктите и налагането на собствена марка, компанията е усъвършенствала бизнеса си чрез оптимизиране на снабдяването и централизиране на логистиката. EUROPART е инвестирала в стабилното бъдеще чрез разширяване на географията на своето присъствие в скандинавския регион и придобиването на шведските дистрибутори на резервни части LVD и Trailereffekter. Ние сме дълбоко уверени, че бизнесът ще продължи да процъфтява и при новия ѝ собствени, Alpha с неговия опитен в отрасъла екип. Бихме искали да благодарим на ръководния екип и на служителите за техния ценен принос в развитието на компанията“, казва Педер Прал, директор на генералния партньор във фондовете Triton.

Един Хаджич, партньор в Paragon, коментира: „Ние сме впечатлени от напредъка на компанията през последните пет години и от това, което управленският екип и служителите на EUROPART са постигнали досега. Тъй като компанията навлиза в нова фаза от развитието си, Alpha, като нов акционер, ще има широки възможности да подкрепи бъдещия растеж със своята мрежа в отрасъла.“

Лука Закети, старши оперативен партньор в Alpha, заявява: „Alpha има удоволствието да работи с настоящия управленски екип на EUROPART с цел по-нататъшен растеж на бизнеса, удовлетвореност на служителите, клиентите и доставчиците, както и подкрепа за увеличаване на придобиванията.“

Пиер Флек, главен изпълнителен директор на EUROPART, добави: „Благодарение на подкрепата на нашите акционери Triton и Paragon, ръководството и служителите на EUROPART изпълниха огромната задача за препозициониране и развитие на компанията през последните пет години. Новото партньорство между EUROPART и Alpha, инвеститор, който ще донесе богатия си опит в отрасъла, както и финансов капацитет, ще позволи на EUROPART още повече да ускори своето развитие.“

EUROPART е водеща в Европа търговска компания за резервни части и аксесоари за товарни автомобили, автобуси и специални автомобили от всички класове. EUROPART доставя на основните си групи клиенти в сферата на сервизите за превозни средства, транспортни компании и собственици на автомобилни паркове широк спектър сервизно оборудване. EUROPART има международна мрежа и разполага с над 300 търговски обекта, представени в 28 държави.
Alpha инвестира в средни предприятия в Италия, Франция, Германия, Бенелюкс и Швейцария, като се фокусира върху бизнес услугите, предприятията за търговски или капиталови стоки, с цел постигане на дългосрочен, устойчив растеж на своите инвестиции. Седалището на Alpha е в Люксембург и тя се консултира от екип от мениджъри-специалисти, базирани в Италия, Франция, Германия и Бенелюкс.

Фондовете Triton инвестират и подкрепят положителното развитие на средни предприятия, със седалище в Европа, като се фокусират върху бизнеса в секторите на промишлеността, бизнес услугите, потреблението и здравеопазването. 29-те компании, които понастоящем влизат в портфейла на Triton, имат общи продажби от около 13,9 милиарда евро и около 86 000 служители.

Paragon Partners, основана през 2004 г., е водеща в немскоезичните държави частна акционерна група, която управлява собствен капитал от над 650 милиона евро. Към днешна дата компанията е направила двадесет инвестиции, четиринадесет от които са напълно или частично завършени. Paragon Partners работи с портфейлни компании за постигането на устойчив растеж, оперативно съвършенство и лидерство на пазара. Paragon Partners се стреми да разкрие стойността на фундаментално атрактивни предприятия, използвайки способността си да се справя с делови и оперативни усложнения и да преобразува компании с помощта на оптимизирани програми за създаване на стойност. Седалището на компанията е в Мюнхен, Германия.

<< Обратно към новините