41 Mercedes-Benz Arocs за THW

03.05.2017

41 Mercedes-Benz Arocs за THW

41 камиона Mercedes-Benz Arocs с пълноприводно задвижване получиха представителите на Дружеството за помощ при бедствия и аварии в Германия (THW).

[✕]

Министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер връчи ключовете на 41 специализирани камиона Mercedes-Benz Arocs на председателя на THW Албрехт Броеме по време на тържествена церемония пред Бранденбургската врата, на която присъстваха и голяма част от работещите за дружеството. Организацията за взаимопомощ при бедствия и аварии наброява над 83 000 души, от които 99% работят за нея на доброволни начала.

Според рамковото споразуменине Министерството на вътрешните работи на Германия осигурява за нуждите на доброволческата организация високопроходимите камиони Mercedes-Benz Arocs 1835 AK 4x4 за специализираните работи на THW. Камионите са оцветени в характерния за THW син цвят и са оборудвани със сигнална осветителна система, пожарогасително оборудване, самосвални кошове Meiller и всичко друго, което влиза във всекидневната работа на доброволците от дружеството за помощ при бедствия и аварии в Германия. Двигателите са 7,7-литровите OM 936 LA Евро-6 с мощност 354 к.с. и максимален въртящ момент 1400 Нм.

<< Обратно към новините