Първа доставка на Volvo FH 16 със 750 к.с. у нас

27.04.2017

Първа доставка на Volvo FH 16 със 750 к.с. у нас

Най-мощният сериен камион в света - Volvo FH 16 със750 к.с. вече е в автопарка на българската строителна компания Eвробилд ООД.

[✕]

Най-мощният серийно произвеждан камион в света – Volvo FH 16 с двигател Евро-6 с мощност 750 к.с. и максимален въртящ момент 3550 Нм застава начело на флотилията на българската строителна компания Eвробилд ООД. Това е първият и на този етап единствен товарен автомобил с подобни характеристики у нас, доставен от Волво Груп България.Камионът е оборудван с интелигентната автоматизирана трансмисия I-Shift с усилени бавни предавки, задвижване 6x4 и задно въздушно окачване. Така той може да се справя с изключително тежки транспортни задачи, като има удостоверение за превоз на композиция с максимално бруто тегло до 100 тона.

„Като производители на най-мощния серийно произвеждан камион сме горди и щастливи, че той вече ще помага за успешната работа на българска компания”, коментира Карин Йохансон, управител на Волво Груп България при официалното предаване на ключовете на автомобила.„Като една от най-бързо развиващите се и модерни строителни компании в България търсехме достоен флагман за нашия автопарк от близо 150 машини. И го намерихме в лицето на Volvo FH 16 750”, категоричен е Величко Праматаров, мениджър Транспорт и строителна механизация в Евробилд ООД. „Мощен, интелигентен, сигурен, надежден партньор. Тези определения са валидни, както за камиона, така и за нашата компания. Затова го избрахме и за емблема на нашия автопарк”, добави още той.

Най-мощният камион ще бъде използван за превоз на тежки строителни машини и извънгабаритни товари. Първият му работен курс ще бъде между Свищов и Коздлодуй за транспорт на 85-тонен багер.Евробилд ООД е основана през 2003 г. Компанията е специалирана в промишленото строителство, строителство на търговски центрове, хотели и жилищни сгради, реализация на инфраструктурни обекти, транспорт и строителна механизация, както и в производство на бетонови разтвори. Има сериозен опит в реализацията на строителни и специализирани разрушителни дейности в най-големите енергийни обекти в България, сред които ТЕЦ „Марица Изток” 1, АЕЦ „Козлодуй”, АЕЦ „Белене” и други. Зад успешното развитие на компанията стои екип от около 300 служители и специалисти, както и инвестиции в модерни технологии и оборудване.

<< Обратно към новините