Нов изследователски център на ZF в Китай

19.04.2017

Нов изследователски център на ZF в Китай

Водещият производител на възли и агрегати за автомобилната индустрия ZF Friedrichshafen засилва присъствието си в Китай.

[✕]

Германската компания официално откри новия си изследователски център в Сунцзян, район в непосредствена близост до Шанхай. С новия център ZF получава възможност специалистите на компанията бързо да се адаптират към динамично променящият се пазар в Азиатско-тихоокеанския регион. Дизайнерите на ZF в новото съоръжение в Китай ще работят върху разработката главно на технологии за окачване и задвижване и използването им за най-разнообразни приложения на местния пазар на превозни средства. В изследователския център с особено внимание ще бъдат проектирани продуктите за бързо растящия китайски пазар на електрически превозни средства.

Изследователският център в Сунцзян, който беше официално открит по време на международното автомобилно изложение в Шанхай, има обща площ от 54 000 квадратни метра. Към момента на откриването в центъра работят 400 разработчици, като до 2022 г. към тях ще се присъединят още 600 специалисти. В разширението ZF Friedrichshafen инвестират общо 50 милиона евро. В няколко изпитателни лаборатории инженерите могат да използват най-модерното оборудване за широк спектър от приложения за анализ, разработка и тестване на системите за задвижване и окачване.Новият център за развитие ще работи в тясно сътрудничество с технологичния център на компанията, който се намира в Антинг с основна насоченост върху технологиите за активна и пасивна безопасност за азиатския пазар.

<< Обратно към новините