Scania R 450 Highline е Зелен камион на годината

12.04.2017

Scania R 450 Highline е Зелен камион на годината

Scania R 450 Highline бе избран за Зелен камион на годината в ежегодните награди, връчвани от немските списания Verkehrsrundschau и Trucker и спонсорирани от ZF.

[✕]

Мотивът на журито при определяне на тазгодишната награда за „Зелен камион на годината 2017“ е консумацията от едва 23,7 литра дизелово гориво, което прави Scania R 450 Highline най-икономичният влекач на дълги растояния за композиции до 40 тона.

Последното поколение на бестселъра на Volkswagen - Transporter T6 спечели отличието в категорията „Зелен ван на годината“. Журито подчерта особено благоприятното съотношение на полезен товар и товарно пространство в съчетание с ниска консумация на гориво и съответствие с екологичната норма Евро-6. Ванът е по-икономичен и по-ефективен от останалите свои конкуренти в групата с товарен обем от 5,1 до 6,0 куб. метра.Най-голямата изненада тази година дойде от категорията „Зелен лекотоварен камион на годината“, където победител стана Ford Ranger 2.2 TDCi. Емисиите на въглероден диоксид на Ford Ranger 2.2 TDCi са 279 грама на км, определени в специален тест с полезен товар от 0,87 тона и 3500 килограма товар на ремаркето.
 

<< Обратно към новините