Нови доставки на MAN TGX за Интер ЕС и Бето Транс

11.04.2017

Нови доставки на MAN TGX за Интер ЕС и Бето Транс

MVB Truck and Bus Bulgaria, официален вносител на продуктите на MAN Truck and Bus за страната, осъществи доставки на нови товарни автомобили за двама свои клиенти в края на март.

[✕]

Първата доставка включва 4 броя 26-тонни триосни соло камиони MAN TGX 26.440 6x2-2 BL с кабини XLX и със завиваща и повдигаща се трета ос. Надстройките са хладилни фургони Lamberet с вместимост 18 евро палети и са оборудвани с агрегати Thermo King T800R50. Новите камиони са за Интер ЕС 2000 ЕООД и ще обслужват Мандра Ситово, която е в силистренското село Ситово. Автомобилите са оборудвани с пакет за ефективност и икономия на гориво Efficient Line 2. В пакета влиза системата MAN Air Pressure Management, която позволява автоматично изключване на компресора за въздух през до 90% от времето за движение и по този начин намалява разхода на гориво с над 0,5л/100км. Алтернаторът 120A е с 4% повишен капацитет.

Двигателят D26, Евро-6 е с работен обем 12,4 л, максимална мощност 440 к.с. и максимален въртящ момент 2300 Нм. Автоматизирана предавателна кутия ZF 12 AS Tronic MAN Tipmatic 2 е от второ поколение с по-бърза смяна на предавките. Системата Top Torque пък увеличава с 200 Нм въртящия момент при 11-та и 12-та предавки. Автомобилите разполагат още с GPS темпомат Efficient Cruise 2, който спестява до 6,5% гориво, както и с Efficient Roll функция, която позволява на предавателната кутия да преминава в неутрално положение при леки спускания, за да се използва инерцията на композицията.

Системите и асистенти за сигурност включват EBA 2 (авариен спирачен асистент), LGS IV (система за следене на лентата за движение), ESS (автоматично включване на аварийните светлини при внезапно спиране), ESP, ABS, ASR...

Кабините на доставените камиони са високообемните XLX с две легла и аеропакет от горен и странични спойлери. Оборудването включва още климатична система, печка 3,5 кВт, хладилник 36 л, кантар на задна ос, инсталация за Toll Collect, изводи 12V и 24V, USB... Резервоарите за гориво са с вместимост 1180 л.Втората доставка е влекач MAN TGX 18.500 4x2 BLS XLX за транспортната компания Бето Транс. Влекачът е от най-новото поколение автомобили за далечни разстояния на немската компания, оборудвано с пакета за ефективност EfficientLine 3. Преди това транспортната фирма е закупила и експлоатира еврошестици MAN от предишните две генерации EfficientLine и EfficientLine 2. Пакетът за ефективност EfficientLine 3 използва всички мерки познати от EfficientLine 2, като ги надгражда.

Двигателят на доставения влекач е D26 с работен обем 12,4л, максимална мощност 500 к.с. и максимален въртящ момент 2500 Нм. От ново поколение е автоматизираната предавателна кутия MAN TipMatic 12+2 27 DD, която е оборудвана и със системата за по-бързо превключване на предавките Smart Shifting. Влекачът е оборудван с всички системи за сигурност и помощ на водача, използвани от MAN Truck and Bus.

Кабината на товарния автомобил е XLX - високообемна кабина с две легла, оборудвана с аеропакет. Освен всичко необходимо за комфортно и приятно шофиране, водачът разполага и подобрена мултимедийна система от ново поколение.

<< Обратно към новините