Iveco с награда за развитието на газови автомобили

27.03.2017

Iveco с награда за развитието на газови автомобили

По време на глобалната конференцията на Международната асоциация на автомобилите на газ (NGV), Iveco получи наградата NGV Global Industry Champion.

[✕]

Отличието е признание за 20-годишната пионерска работа в разработването на пълна гама от превозни средства задвижвани на газ – лекотоварни, средни и тежкотоварни автомобили и автобуси. Гала вечерта, на която бяха раздадени наградите на Международната асоциация на автомобилите на газ се състоя в края на март в Ротердам. Асоциацията NGV Global представлява на глобално ниво индустрията на производителите на автомобили на газ. Връчваните от тях награди отразяват различни програми и инициативи популяризиращи и спомагащи по-широкото внедряване в ежедневния живот на чистите и екологични превозни средства.

Изборът на Iveco за наградата се базира на редица критерии като значителния прогрес в използването на природния газ като алтернативно гориво, както и приноса за развитието на световния пазар на автомобили работещи на природен газ. За оценката си журито преценява важността и ефективността на предприетите от съответните марки и производители мерки на национално, регионално и глобално ниво. Организацията NGV Global защитава интересите на почти 350 свои членове в цял свят. Когато NGV Global е основана през 1986 г., превозните средства на природен газ са били пренебрежимо малко на брой, докато днес са повече от 23 млн. Асоциацията си поставя амбициозната цел през 2030 г. техният брой да надмине 65 млн. броя.

„Фокусът на Iveco към автомобилите движещи се на природен газ, който се простира върху цялата им гама значително допринася за намаляването на нивото на вредните емисии свързани с автомобилния транспорт. Надявам се, че тази награда няма да маркира само постигнатото до тук, но и ще бъде началото на нов етап в още по-широкото възприемане, развитие и просперитет на технологията за използването на природния газ като гориво за автомобилите“, каза Диего Голдин, изпълнителен директор на NGV Global при връчването на наградата на Iveco на президентът на марката Пиер Лают.

<< Обратно към новините