Балкан Стар предаде 30 нови Mercedes-Benz Sprinter на DHL Експрес България

24.03.2017

Балкан Стар предаде 30 нови Mercedes-Benz Sprinter на DHL Експрес България

DHL Експрес, лидерът в международните куриерски услуги, отново се довери на изпитаното качество на премиум продуктите на Mercedes-Benz и разшири своя автопарк с тридесет нови лекотоварни автомобила Sprinter.

[✕]

Те са доставени от Балкан Стар Ритейл, а партньор за финансирането е Интерлийз Ауто ЕАД. На 24 март 2017 г. Александър Бабанин – управител на Балкан Стар Аутомотив, връчи ключовете на Румен Иванов, изпълнителен Директор на DHL Експрес България. На кратката церемония присъстваха Красимир Младенов - Управител и финансов Директор на DHL Експрес България, както и Николай Спасов, координатор на автомобилния парк на дружеството.

28 от Sprinter-ите са с товарна вместимост 10,5 куб. м и 14 куб. м. Общото тегло на всеки от автомобилите e 3,5 тона. Лекотоварните Sprinter-и са със задно задвижване и с дизелови двигатели на Mercedes от ново поколение, които се отличават с по-голяма мощност и увеличен въртящ момент. За да отговорят на специфичните куриерски нужди на DHL Експрес, автомобилите са с вградени стелажи за превоз на пратки до крайни клиенти. Оборудвани са с автоматични дневни светлини, климатик, електрически огледала с функция за подгряване, електрически стъклоподемници, камера за заден ход, аудио система с блутут за улеснение и безопасност на водача.

DHL Експрес добавя към автопарка си и един нов Sprinter с вместимост 15,5 куб. м за обслужване на въздушните им пратки.

Доставен е и един Sprinter с товарен фургон и падащ борд, който ще доставя обемни пратки в центъра на столицата. Допустимата обща маса на този Sprinter заводски е понижено от 5 на 3,5 т, за да отговори на изискванията на Столична община за ограничение на движението на автомобили с общо тегло до 3,5 т. в реалния център на града.

<< Обратно към новините