borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Виолета Булц: Съдим Франция и Германия, но търсим друго решение

24.03.2017

Виолета Булц: Съдим Франция и Германия, но търсим друго решение
Виолета Булц, еврокомисар по транспорта

По време на Регионална конференция за насърчаване на инвестициите в транспортния сектор, състояла се в София, еврокомисарят по транспорта Виолета Булц даде яснота относно спорните законодателства на Франция и Германия.

[✕]

„Пред нас са два пътя за справяне с проблема, който представляват минималните почасови ставки за работниците в транспортния сектор в тези страни. Единият е изпращане на официални уведомителни писма срещу държавите, които прилагат такова законодателство, последвано съдебни действия, каквато стъпка предприехме още през юни миналата година. Това обаче не дава особен резултат. Другият начин е чрез пакет мерки - Пътен мобилен пакет, уреждащи тези проблеми, който пакет ще обявим официално на 31 май“, обясни Виолета Булц.

Друг важен въпрос, който европейския комисар по транспорта засегна бе този с движението на камиони в конвои (т.нар. платунинг). „Ние не сме против платунинга, не сме против тежкотоварните автомобили, но това е предмет, който касае двустранните отношения между всеки две страни-членки на Европейския съюз. Ако съответните държави постигнат споразумение, то не виждам причина камионите движещи се в конвои да преминават държавните граници без затруднения“, коментира Виолета Булц.

Повече подробности по тези въпроси може да прочетете в следващия брой 3/2017 на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините