Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Международното жури Автобус на годината учредява награда Minibus of The Year

02.03.2017

Международното жури Автобус на годината учредява награда Minibus of The Year

Авторитетното международно жури Автобус на годината(Bus and Coach of The Year), в което от 2010 г. членува и списание КАМИОНИ, взе решение да учреди нова награда, наречена Минибус на годината (Minibus of The Year).

[✕]

Новият приз запълва празнина, съществувала в Европа до сега. А именно - отличие за най-добрия микробус, минибус или мидибус, предназначен за професионални пътнически превози. От 1989 г. Международното жури Автобус на годината ежегодно след тестове присъжда авторитетната награда Автобус на годината, за която могат да се конкурират пътнически превозни средства с дължина над 10 м.

Първият носител на наградата Minibus of The Year ще бъдe обявен при откриването на международното автобусно изложение FIAA 2017, организирано от IFEMA, което ще се проведе във Feria de Madrid от 23 до 26 май 2017 г.

Наградата Minibus of The Year е плод на споразумение между Международното жури и IFEMA. Трофеят ще бъде връчен на победителя на церемонията по откриването на FIAA 2017 г., където ще присъстват голям брой представители на местната и международна преса, официални гости, професионалисти от бранша.

За да определи носителя на наградата Международното жури ще подложи едновременно всички кандидати на сериозни тридневни пътни тестове, организирани с подкрепата и съдействието на FIAA. Мигел Саес, член на Международното жури и директор на испанското списание Autobuses & Autocares и екипът му отговарят за организацията на тестовете, които ще се проведат през април в Мадрид.

Тестовете включват изпитание за ефективност в реални пътни условия, като членовете на международното жури ще оценяват превозните средства от гледната точка на водача и на пътниците, като критериите за оценка включват пътно поведение, комфорт, сигурност... Впечатленията и данните от теста ще бъдат оценявани от членовете на журито, които с мотивирано гласуване ще определят победителя. В надпреварата ще вземат участие производители на микробуси, минибуси и мидибуси, специално поканени от Международното жури.

Autobuses & Autocares е член на Международното жури Автобус на годината от създаването му през 1989 г. То е водещо в Испания в областта на медиите, специализирани за автобуси и пътнически автомобилен транспорт.

FIAA е търговско изложение, на което се срещат и сверяват часовниците си производители на автобуси, възли, агрегати, компоненти, аксесоари и системи за тях. На, провежданото на всеки две години в Мадрид изложение, си дават среща и представители на транспортни компании от Испания и света. Със силното участие на десетки фирми и с подкрепата на най-големите асоциации в бранша FIAA е витрина за автобусната индустрия и свързаните с нея услуги.

Международното жури Автобус на годината е създадено през 1989 г. от 12, специализирани в автобусната тематика, журналисти, от 12 европейски държави. Сега в журито членуват 22 журналисти от 22 европейски страни, като последните присъединени са Чехия и Словения.

През 1989 г. новоучредената награда Автобус на годината 1990 отива при Neoplan Metroliner, който се откроява от другите конкуренти със своята карбонова структура. Актуалният носител на наградата Автобус на годината 2017 е градският Solaris Urbino Electric.

За четни години призът се присъжда на туристически автобус, а за нечетни - на градски. Съответно статуетката се връчва на победителя на церемония по на най-голямото международно автобусно изложение Busworld в Кортрийк, Белгия или на изложението за автомобили за работа IAA в Хановер, Германия.

<< Обратно към новините