Олимпия закупи 6 влекача MAN от новата серия

02.03.2017

Олимпия закупи 6 влекача MAN от новата серия

Транспортната компания Олимпия ООД, специализирана в превоз на горива, закупи 6 влекача MAN TGX от новата серия EfficientLine 3 от официалния вносител на продуктите на немската марка у нас MVB Truck and Bus Bulgaria. Това е първата за България доставка на влекачи от тази серия.

[✕]

Доставените товарни автомобили са модификация MAN TGX 18.500 4X2 BLS, EfficientLine 3. Поръчани са с най-високо ниво на оборудване, като кабината е XLX с комфортно пневматично окачване. Снабдени са с новия, по-мощен и по-ефективен 13-литров дизелов двигател D2676LF51, Евро-6 с максимална мощност 500 к.с. и максимален въртящ момент 2500 Нм. Предавателна кутия също е от новото поколение - MAN TipMatic с 12+2 предавки и е оборудвана с ретардер.

Богатото оборудване на кабината включва 2 легла, печка 3,5 кВт, хладилник 36 л, с комфортна сгъваема масичка отгоре, стационарен климатик, най-висок клас шофьорска седалка - с лумбални опори, подгряване и обдухване. Сензорният дисплей на централната конзола е 7-инчов, цветен, като от него се управляват аудиосистемата, навигацията, блутут хендсфри системата за 2 телефона.

Влекачите са с оборудване клас FL по ADR за превоз на опасни горива.

Серията EfficientLine 3 бе представена от MAN Truck and Bus в края на миналото лято. Според немския производител с EfficientLine 3 разходът на гориво може да бъде намален с до 6,35% в сравнение с предното поколение - EfficientLine 2. Новата линия ще бъде представена официално в България в началото на март 2017 г.

<< Обратно към новините