В очакване на електрическите Transit и F-150 на Ford

04.01.2017

В очакване на електрическите Transit и F-150 на Ford

Изпълнителният директор на Ford Марк Фийлдс обяви, че в близко бъдеще ще се появят електрически версии на пътническия ван Transit Custom, на пикапа бестселър F-150, както и на спортния модел Mustang.

[✕]

Ford Motor Co. разкриха нови подробности относно плановете си за бъдещо електрифициране на своята моделна гама. През следващите 5 години, компанията ще добави електрически версии, които ще бъдат под формата на хибриди за моделите Transit Custom, F-150 и Mustang, ще бъде лансиран на пазара изцяло електрически SUV с автономност от поне 300 мили (480 км), както и два нови специализирани електрифицирани автомобила за нуждите на полицейските власти.

Хибридната версия на пикапа F-150 ще дебютира на пазара в Северна Америка и Близкия Изток до 2020 година. За европейските клиенти на Ford plug-in версията на Transit Custom ще бъде готова през 2019 г.
Наред с това, Марк Фийлдс заяви, че прекратява изграждането на новия производствен комплекс в Мексико, в който се предвиждаше инвестиция в размер на 1,6 млрд. долара, за сметка на инвестиция в размер на 700 милиона щатски долара в разширяването на завода си в Мичиган.

Решението на Ford бе наречено от Марк Фийлдс „вот на доверие” към новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и неговата политика за растеж на икономиката. „Основната причина да се откажем от изграждането на новия завод в Мексико е заради положението на пазара. Виждаме положителна промяна заради Тръмп, заради обещанията които той даде”, каза още Фийлдс.

<< Обратно към новините