Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

MAN Profidrive със съвети за зимните пътувания с автобус

21.12.2016

MAN Profidrive със съвети за зимните пътувания с автобус

Пътуването с автобус към някой от зимните курорти е релаксиращ начин да започнете своята ски почивка, припомнят от MAN Truck and Bus. И допълват, че по време на това пътуване е особено важно екипировката на зимните спортни ентусиасти да пристигне на място непокътната и цяла. Екипът на MAN Profidrive има съвети и решения за това.

[✕]

Транспортните фирми, които предлагат превози до зимните курорти, и шофьорите на автобусите трябва да бъдат добре подготвени и екипирани, за да бъде пътуването безопасно, казват от MAN Profidrive. "Това означава, че ските, сноубордите, ски обувките и каските трябва да бъдат транспортирани в автобуса по такъв начин, че, дори при резки маневри и спирания, никой от пътниците да не бъде ударен и наранен от падащи предмети", казва Ролф Лехер, инструктор в MAN Profidrive.
Специалистите предлагат монтиране към автобуса на ски гардероб за транспортиране на ски и сноуборди. За да може ски екипировката да се побере в гардероба тя трябва да е сложена в тънки калъфи, а от нея трябва да бъдат премахнати обемистите ски автомати. В калъфите може да има само ски или сноуборди, а не друг багаж, като например обувки или дрехи. Ски обувките, каските, куфарите и пътните чанти трябва да се превозват в багажното отделение на автобуса.

"Също така е препоръчително да се уточни теглото на багажа, както е при полетите. Тежките предмети никога не трябва да се съхраняват във вътрешните багажници над главите на пътниците. Ако в автобусът спре рязко такива предмети се превръщат в тежки снаряди", предупреждава експертът от MAN Profidrive.
Пътеката в автобуса не трябва да се използва за съхранение на багаж. Тя трябва да остане свободна в случай, че трябва да се използва за аварийно напускане на автобуса.

Инструкторът от MAN Profidrive и колегите му предават опита си по отношение на безопасността при автобусните превози на водачите на превозните средства. Обучението е фокусирано и върху ефективността, законовите изисквания, както и върху общите познания на нови технологии при превозните средства. Курсовете включват, както теоретична подготовка, така и практическо обучение, базирани на законовите норми, уреждащи квалификацията на професионалните водачи.

<< Обратно към новините