НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

328 нови автобуса за Ню Йорк със силово предаване от ZF

04.10.2011

Компанията за градски транспорт New York City Transit (NYCT) е поръчала повече от 300 нископодови съчленени автобуси на Nova Bus. Североамериканският производител е дъщерно дружество на Volvo Bus и има 2 завода в Канада и един в Щатите. Автобусите трябва да бъдат доставени до април 2013 г. и да сменят в експлоатация предишния модел на същата марка. Всичките автобуси ще бъдат оборудвани със силово предаване по технология на ZF Friedrichshafen AG...

[✕]

Компанията за градски транспорт New York City Transit (NYCT) е поръчала повече от 300 нископодови съчленени автобуси на Nova Bus. Североамериканският производител е дъщерно дружество на Volvo Bus и има 2 завода в Канада и един в Щатите. Автобусите трябва да бъдат доставени до април 2013 г. и да сменят в експлоатация предишния модел на същата марка. Всичките автобуси ще бъдат оборудвани със силово предаване по технология на ZF Friedrichshafen AG.

 

[✕]

 


NYCT оперира в Ню Йорк и превозва над 7 000 000 пътници дневно и е най-големия превозвач в обществения транспорт в Северна Америка. Автобусният парк на компанията е от 5900 превозни средства, покриващи дневно маршрути с обща дължина 200 000 км. Превозвачът е взел решение да поднови парка си точно с тези автобуси след тестова експлоатация на 90 от тях през миналата година.
19-метровите автобуси са оборудвани с ZF-Ecolife 6-степенна
автоматична предавателна кутия. Разчетена да предава въртящ момент до 2000 Нм тя осигурява ниски експлоатационни разходи за целия живот на автобуса и комфорт за пътниците. Кутията се управлява от софтуера TopoDyn Life Control, който отчита особеностите на терена за движение и осигурява работа на двигателя в оптимален оборотен режим. Поръчаните автобуси ще са оборудвани и с портални мостове от ZF.

<< Обратно към новините