Хан ще пилотира Iveco в ETRC през 2017

06.12.2016

Хан ще пилотира Iveco в ETRC през 2017

След като спечели четвъртата си титла като шампион във FIA European Truck Racing Championship, Йохен Хан обяви промяна в стратегията, която ще използва през идния сезон, за да защити титлата си.

[✕]

Ако през последните 9 сезона фамилното име на Йохен неизменно се римуваше отлично с MAN, от новия сезон той ще се състезава с камион Iveco. Споразумението за това бе подписано от генералния директор на Iveco Пиер Лают и от шефа на маркетинга на компанията Ян Патрик Йепке още по време на последното състезание за 2016 г. на Ле Ман.

При обявяването на новината Йохен Хан отдаде дължимото признание на досегашния си партньор MAN за отличното сътрудничество от 2008 г. досега и подчерта, че спечелването на четири шампионски и една вицешампионска титла са постижение, което не се нуждае от коментари.

Отборите Hahn Racing и Schwabentruck Racing са се споразумели за техническо сътрудничество през следващите три години. Новите състезателни камиони ще бъдат изработени през зимната пауза в работилницата на Team Hahn Racing в Егенхаузен, Германия, съвместно с персонала на Schwabentruck - отборът, който с изключителен ентусиазъм поддържаше участието на Iveco с ветерана Герд Кьорбер в ETRC.

<< Обратно към новините