Новият Irizar i6s

15.11.2016

Новият Irizar i6s

Испанският автобусен производител Irizar обяви излизането на новия си туристически модел от висок клас - Irizar i6s. Той идва година след пускането на пазара на новия флагманския модел i8. Високотехнологичният Irizar i6s пък заменя в гамата предишния флагман PB.

[✕]

Irizar i6s е разработен в иновативния дух, характерен за производителя от Ормайстехи. Първите представяния на новия модел бяха през октомври в главната квартира на Irizar в Ормайстехи и в Музея на модата в Мадрид. В края на същия месец i6s имаше премиера пред няколко стотин потребители на автобуси по време на изложението IBE в Римини, Италия.

Irizar i6s вече е достъпен на всички европейски пазари без Великобритания, Ирландия и Израел, за където се очаква да бъде адаптиран в края на 2017.

Irizar i6s се предлага в две версии. Интегралната - със самоносеща конструкция се оборудва само с двигател DAF Евро-6. Версията на шаси пък се предлага с всички, налични на пазара шасита, от други автобусни производители.

Възможните височини на автобуса са 3,5 м и 3,7 м. Двуосните варианти се предлагат с дължина 10,8 м, 12,2 м, 12,9 м и 13,2 м. Триосните версии са с дължина 13,22 м, 14 м и 15 метра.

Повече - в декемврийския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините